Mario Eijkelkamp. Foto: PR
Mario Eijkelkamp. Foto: PR Foto: PR

Welgelegen doorgedrongen tot finale van
'Beste Varkensvleesgerecht van Nederland'

Groenlo - Welgelegen Stadscafé & Boothuis uit Groenlo is doorgedrongen tot de finale van het 'Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland'. Een jury van topkoks koos het gerecht 'Sous vide gegaarde Varkenslende met gebakken Buikspek en gestoofde Varkenswang' van Mario Eijkelkamp uit tot winnaar van de provincie Gelderland. Hij is daardoor finalist bij de landelijke finale tijdens de Kerstfair op zaterdag 28 november in het culinair theater van Hanos in Eindhoven. Er worden een paar duizend bezoekers verwacht.

"Varkensvlees is veelzijdig, lekker en betaalbaar. Ideaal om te verwerken tot de beste gerechten in horecabedrijven." Daarom organiseerden horecagroothandel Hanos en de Nederlandse Varkenshouders afgelopen zomer een wedstrijd voor restaurants met een uitzonderlijk goed varkensvleesgerecht op hun menukaart. De jury was bijzonder gecharmeerd van de 'Sous vide gegaarde Varkenslende met gebakken Buikspek en gestoofde Varkenswang' van Welgelegen Stadscafé & Boothuis. Mario Eijkelkamp serveert zijn varkensvleesgerecht met een saus van herfstbok, getourneerde wortel, een crème van knolselderij, in ganzenvet gegaarde aardappelfondant, gebakken spruitjes, een gel van Chinese 5 spices en een chipje van aardappel met paprika. Mario vindt dat varkensvlees absoluut niet misstaat op de menukaart van de beste restaurants. Goed varkensvlees leent zich juist bijzonder om typisch te genieten van de Achterhoek en past prima als basis bij de seizoensgerechten waar Welgelegen om bekend staat.

De kookdemonstraties op 28 november worden gepresenteerd door de bekende culinair redacteur Frans van Meeuwen van het blad Passion Hi en vinden plaats tussen 11.00 en 15.00 uur. De Kerstfair van Hanos in Eindhoven is gratis toegankelijk voor klanten van Hanos. Zij kunnen er culinaire inspiratie opdoen voor de feestdagen via proeverijen, kookdemonstraties en workshops.