Welgelegen Groenlo nu al genomineerd voor een mooie prijs. Foto: Theo Huijskes
Welgelegen Groenlo nu al genomineerd voor een mooie prijs. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Welgelegen genomineerd voor
Entree Hospitality & Style Awards 2015

Groenlo - 'Vier het leven en geniet bij Welgelegen in Groenlo!' Met dit alleszeggende motto werd op 12 mei van dit jaar Welgelegen Stadscafé & Boothuis in Groenlo officieel geopend door burgemeester Annette Bronsvoort van de gemeente Oost Gelre. Een voor Groenlo belangrijk moment, waarbij tegelijkertijd een droom van de beide Groenlose ondernemers en tevens initiatiefnemers Wiljon en Claudia Wellink in vervulling ging. Een aanwinst voor de gemeente Oost Gelre en in het bijzonder voor de Vestingstad Grolle. Dit getuige een inmiddels reeds veel gebezigde uitspraak van het gemeentebestuur: "Het snoer met de naam Programma Stad Groenlo is verrijkt met een fantastische parel!"

Door Theo Huijskes

In het afgelopen halfjaar heeft Welgelegen in een recordtempo niet alleen gemeentelijke en regionale, maar ook landelijke bekendheid opgebouwd. De naam van het Grolse horeca-etablissement, gepaard gaande met uitstekende beoordelingen, ging als een lopend vuurtje rond. Met name de locatie, de inrichting, de sfeer en de totale uitstraling, en dat allemaal onder het concept 'Four Seasons in One Day', heeft tot heden veel lof geoogst.
Nu is restaurant villa Welgelegen reeds na nog geen zes maanden is genomineerd voor de Entree Hospitality & Style Awards 2015. De uitreiking van de Entree Hospitality & Style Awards vindt plaats op maandag 30 november a.s. in Studio 21 in Hilversum. Het betreft hier de negende editie van het jaarlijkse hoogtepunt voor de hospitality industrie. Alle voor de verschillende categorieën genomineerde bedrijven zijn gekozen uit horecazaken, die het afgelopen jaar vanwege hun kwalitatief hoogstaande karakter in het horecavakblad Entree Magazine en op de website zijn gepubliceerd. In de categorie 'Best Restaurant & Bar 2015' is Welgelegen samen genomineerd met Mamakelly Den Haag, Waag Leiden in Leiden, De Vooruitgang in Eindhoven en LF Gouda in Gouda.
De categorie Best Restaurant & Bar betreft complete restaurant-barconcepten met daarbij de nodige aandacht voor concept, interieur en doelgroep. Culinaire uitspattingen worden buiten beschouwing gelaten. Wel wordt gekeken naar het aanbod van F&B (Food & Beverage Management) binnen het concept.
In totaal worden er winnaars gekozen in tien verschillende categorieën, te weten Best Cocktailbar 2015, Best Hotel Concept 2015, Best Hotel Design 2015, Best Restaurant & Bar 2015, Best Restyling 2015, Dare Devil 2015, Best Restaurant Design 2015, Best Hospitality Concept 2015, Best Coffe Concept 2015 en De Hospitality & Style Award 2015.
Een vakjury, bestaande uit elf professionals met ieder hun eigen expertise, bepaalt aan de hand van uitgebreide jurybezoeken welke horecazaken de awards in ontvangst mogen nemen.