Esther de Heer en Rob Arink onthullen het kunstwerk. Foto: Ferry Broshuis
Esther de Heer en Rob Arink onthullen het kunstwerk. Foto: Ferry Broshuis Foto: Ferry Broshuis

Kunstwerk, decoratie en gedicht sieren tunnelbak

Groenlo - "Wat eerst alleen maar een stuk grijs beton was is nu een kleurrijk geheel en een mooie binnenkomst in Groenlo." Het was vrijdagmiddag een trotse en blije wethouder Vincent van Uem van de gemeente 0ost Gelre die mooie woorden sprak bij de tunnelbak aan de Lichtenvoordseweg die op initiatief van de bewoners en leerlingen van het Marianum helemaal is opgeknapt, kleurrijk is beschilderd met daarbij een kunstwerk en ook nog eens een aansprekend gedicht.

Door Ferry Broshuis

Voorbeeld
Wethouder van Uem noemde het initiatief een mooi voorbeeld van burgerinitiatief zoals de gemeente Oost Gelre dat voor ogen staat. In 2013 is de Lichtenvoordseweg gereconstrueerd, maar de tunnelbak bleef een grijze betonnen kolos. Op initiatief van Esther de Heer van Herenhuys Grafische Vormgeving en medebewoner Rob Arink van Arink Prototyping werd begonnen de betonnen bak een ander aanzien te geven. En dat is echt volledig gelukt. Er zijn fraaie schilderingen aangebracht met hulp van leerlingen van het Marianum en vrijdagmiddag werd ook het 3D kunstwerk onthuld, dat silhouetten vertoont van het Grolse Stadhuis, het Marianum, de oude Calixtuskerk en de Stadsboerderij. Dat kunstwerk is aan beide zijden van de Lichtenvoordseweg geplaatst en ontworpen door Rob Arink en het ziet er echt heel bijzonder uit. Bovendien zal er nog verlichting in worden aangebracht. Er is een passende tekst op het voetstuk geplaatst met de term 'koesteren'.

Gedicht
Op de tunnelbak is ook een fraai en tot de verbeelding sprekend gedicht van Lévi Weemoedt aangebracht en ook dat is een mooie extra aanvulling. De leden van de werkgroep gedichten hebben daaraan meegewerkt en dit is het vierde gedicht dat dit jaar in Groenlo is geplaatst.

Het mooie gedicht van Lévi Weemoedt