Wielrenner Robert Gesink (geheel rechts) was ook van de partij. Foto: Theo Huijskes
Wielrenner Robert Gesink (geheel rechts) was ook van de partij. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Lustrumeditie Achterhoek
WielerSpektakel groot succes

Regio - Niet alleen de actieve liefhebber van het Achterhoek WielerSpektakel (AWS), maar ook de passieve liefhebber is ervan overtuigd: het jaarlijkse, grensoverschrijdende evenement is niet meer weg te denken van de jaaragenda. Afgelopen zondag vond de vijfde editie plaats op en rond uitgaanscentrum De Radstake in Heelweg. En ook deze keer overtroffen deelname en publieksopkomst alle verwachtingen.

Door Theo Huijskes

En ook dit jaar mag, beter gezegd moet er met de vinger (in dit geval in positieve zin) worden gewezen naar de overkoepelende organisatie: de Stichting Kanjers voor Kanjers. Er was wederom sprake van een professionele voorbereiding en aanpak. Sabine Hoitink, coƶrdinator communicatie van Kanjers voor Kanjers, was na afloop van het totale spektakelstuk dan ook gelukkig en trots. Ook John Theissen, bestuurslid van Kanjers voor Kanjers, liep met opgeheven hoofd rond: "Het aantal sporters, dat vandaag heeft deelgenomen aan de vele, zowel binnen als buiten georganiseerde onderdelen, heeft ons andermaal enorm verrast. Maar wat mij het meest deugd doet, is de nog steeds toenemende publieke belangstelling. Juist dit laatste geeft aan dat wij met dit evenement nog steeds in de lift zitten. Voor ons een extra motivatie om op de ingeslagen weg door te gaan." Naast de Kanjers voor Kanjers Veldtoertocht was er veel aandacht en support voor de finale van de Kanjers voor Kanjers Jeugd MTB clinic. Ook andere programmaonderdelen, zoals de BMX jeugdclinic en een veldwedstrijd georganiseerd voor de Gezamenlijke Oostelijke Wielerverenigingen (GOW), werden een groot succes. Dit laatste was overigens ook het geval met de voor de allerkleinsten georganiseerde Strider BMX-loopfiets competitie. Ook waren er deze keer weer een aantal prominente wielrenners van de partij, waarbij de meeste aandacht uitging naar de praktisch naast de deur geboren Robert Gesink.
Overigens wordt in de loop van deze week de financiƫle opbrengst van de editie 2015 van het AWS bekend gemaakt. Een opbrengst die zoals bekend in zijn geheel ten goede komt van de Stichting Kanjers voor Kanjers.