René Weggemans ontvangt de cheque van Bert van Asselt. Foto: Iwan Koster
René Weggemans ontvangt de cheque van Bert van Asselt. Foto: Iwan Koster Foto: Iwan Koster

Barz United en GUV
voor sporten en bewegen

Regio - De in Aalten opgerichte Barz United gaat een plek creëren waar door iedereen in de buitenlucht gratis gesport kan worden. En GUV wil daar graag 500 euro aan bijdragen.

De initiatiefnemer is René Weggemans, 30 jaar oud en woonachtig in Aalten. René licht zijn motivatie enthousiast toe: "Nadat ik wat video's had gezien op het internet waarin calisthenics atleten lieten zien wat deze sport inhield, werd ik gemotiveerd om dat soort oefeningen ook te leren. Ik ben begonnen met trainen in mijn achtertuin en het beviel mij zo goed dat ik anderen ook wilde motiveren om met calisthenics te beginnen. Zodoende heb ik Barz United opgericht en een team van gemotiveerde jongens en meiden bij elkaar gezocht. Met dit team, onze Facebookpagina en website willen wij mensen in Aalten en omstreken kennis laten maken met de mooie sport calisthenics. Wij zouden graag nog meer mensen motiveren om mee te doen en om eventueel ons team te versterken. Aangezien we uiteraard niet alle ruimte hebben in de achtertuin voor heel veel mensen zijn we op zoek gegaan naar plekken om deze sport te kunnen beoefenen. Helaas moesten we tot de conclusie komen dat dit niet in Aalten aanwezig is. Daarom willen wij ervoor zorgen dat deze plek er wel komt en op die manier bijdragen aan een gezondere samenleving. Dit willen we doen door middel van een calisthenics-park. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen, jongeren maar ook de ouderen weer wat meer gaan bewegen, in plaats van zoveel tijd te besteden in huis met computers, televisies en alle andere elektrische apparatuur. Sportverenigingen en dure abonnementen zijn niet voor iedereen betaalbaar meer in deze tijd. Daarom willen wij het sporten voor iedereen toegankelijk maken en willen we een sportieve ontmoetingsplek creëren waar iedereen gratis gebruik van kan maken, maar daar hebben wij de steun van veel anderen nodig!"

Bert van Asselt, directeur van GUV, kwam in aanraking met René Weggemans bij AD'69, waar René hem vertelde over zijn plannen. "Hierop hebben wij bij GUV besloten hieraan een bijdrage te gaan leveren. Een dergelijk goed initiatief dat jongeren naar buiten wil halen om gezond bezig te zijn, dragen wij een warm hart toe. Natuurlijk is Barz United er nog niet, maar met onze bijdrage van 500 euro zijn ze weer een heel stuk verder. Ik heb begrepen dat er nog 28 andere sponsoren zijn die een bijdrage willen leveren aan dit mooie intiatief. Deze zijn allemaal te vinden op de website van Barz United, www.barzunited.nl. We moeten met z'n allen er voor zorgen dat de jeugd, maar ook de oudere jongere blijft sporten. Een gezonde geest in een gezond lichaam is niet zo maar een gezegde. Je kunt geestelijk ook beter presteren als je lichaam gezond is. Een belangrijke les in deze tijd van achter de tablet, de telefoon, de tv en de pc zitten. Actief worden is een goede zaak! Wij hopen dat velen het voorbeeld van GUV gaan volgen!"


Midwinter Shoppen in binnenstad

Groenlo - De actieve Grolse Meisjes hebben weer een initiatief gelanceerd. Aanstaande weekend, op zondag 29 november, organiseren zij samen met Katoo en Tesli het Midwinter Shoppen.

Na een succesvolle editie van het Midzomernacht Shoppen van afgelopen zomer, nu dus het Midwinter Shoppen. Het wordt volgens de organisatoren een gezellige en warme zondagmiddag in Groenlo. Bij de deelnemende winkels is er van alles te doen en te zien. De winkels zijn uiteraard sfeervol aangekleed en hebben voor de bezoekers allemaal iets speciaals in petto. "Er zijn ondernemers die speciale acties organiseren, er zijn hapjes en drankjes. Andere winkels pakken uit met goedgevulde goodiebags of een speciale modeshow. Ook zijn er ondernemers die iets extra's doen in de vorm van een make-up sessie of een behandeling voor het haar. Er is voor elk wat wils," vertelt Leonie Giezen van Grolse Meisjes. Daar hebben ze sowieso iets te vieren want deze unieke winkel bestaat deze week precies 1 jaar. In die relatief korte tijd heeft de winkel al veel georganiseerd en betekend voor de inwoners en de binnenstad van Groenlo.

Aanstaande zondag zijn de deelnemende winkels te herkennen aan de bekende gele loper. De winkels zijn open van 13:00 tot 17:00 uur. U bent van harte welkom bij Katoo, Tesli, Grolse Meisjes, Brini, Wereldwinkel, Hema, Donnance, Brasserie 1888, Susans Bodyfashion, House of Beauty, Jambo, Focus, Post Warenhuis, terStal en Wegdam Mode.


Scharenborg Crossloop

Groenlo/Lievelde - Op zondag 13 december 2015 organiseert de Lopersvereniging Groenlo voor de 23e keer de Scharenborg Crossloop. Het parcours aan de Eikendijk 9 in Lievelde (Terrein MACL) is uniek in de regio en loopt over bospaden en een motorcrosscircuit.

Start van de beide afstanden is om 11.15 uur. Inschrijving kan vooraf via www.lvgroenlo.nl of bij de start tot 15 minuten voor de aanvang.
Voor de snelste drie mannen en vrouwen op elke afstand zijn er geldprijzen. De catering zorgt ook dit jaar na afloop voor koffie en soep. RunVision zal aanwezig zijn met een stand met trailschoenen.