Fietspad Zwolle-Groenlo

Vervolg van de voorpagina

Groenlo - Naast het groene, natuuraspect besteedde Erik Lagers ook aandacht aan de verkeersveiligheid ter plekke. "Bij het besteden van extra aandacht aan de verkeersveiligheid dient in onze ogen de hoogste prioriteit uit te gaan naar de te verwachten verkeersontwikkelingen op andere trajecten in Zwolle. Dan heb ik het bijvoorbeeld over de Klaverdijk en de Boerijendijk. Hier wordt het dadelijk aanzienlijk drukker als gevolg van de reconstructie van de Vredenseweg nabij Groenlo in aansluiting op de N18."

Ondanks dat het niet als agendapunt was opgenomen, konden alle raadsfracties begrip opbrengen voor de standpunten van inspreker Lagers ten aanzien van fase 2 van het fietspad. Het kwam er in feite op neer dat de voltallige raad aanstuurt op een snelle realisatie van de tweede fase, waarbij de compromisgedachte voorop dient te staan.

De VVD-fractie uitte bij monde van Kees Porskamp nog wel haar bezorgdheid over de geplande oversteek. Porskamp stuurde aan op een, in goed overleg met onder andere de Contactgroep Zwolle, minder gevaarlijke oversteek.

In zijn reactie liet verantwoordelijk wethouder René Hoijtink horen blij te zijn met de inbreng van inspreker Erik Lagers. "Inzake de tweede fase van het fietspad streven wij er als college naar om in goed overleg met alle betrokkenen snel een uitstekend compromis te bereiken."

Slechts 30 minuten
Overigens duurde de raadsvergadering, na de eerder in de maand gehouden lange begrotingsvergadering, deze keer slechts 30 minuten, hetgeen een record is in de zittingsperiode van de huidige gemeenteraad.

Tegelijkertijd was het wel de eerste keer dat de vergadering thuis door belangstellenden via internet live gevolgd kon worden. De vraag blijft natuurlijk hoeveel burgers van Oost Gelre de moeite hebben genomen om van deze faciliteit gebruik te maken.

Burgemeester Annette Bronsvoort stond aan het begin van de vergadering stil bij de dramatische gebeurtenissen op 13 november in Parijs.

De aandacht daarvoor ging gepaard met het houden van een minuut stilte uit respect en als eerbetoon aan de vele slachtoffers van het afschuwelijke drama in Frankrijk.