Proficiat Thijs, Sem, Joep, Tjark, Jesper, Luuk, Bram, Okke, Jesper, Thinnart, Pim, Koen, Huib, Sym en leiders Emiel en Matthijs, kampioenen van Grol C5. Foto: PR Foto:

Grol C5 overtuigend kampioen

Kampioensbeker en groot feest voor Grol 5

Groenlo - ?Het is zaterdag 28 november en Grol C5 maakt zich op voor de beslissende kampioenswedstrijd. Er zijn drie alles bepalende wedstrijden aan vooraf gegaan. De start van de competitie was overdonderend. Grol was de sterkste in de eerste vijf wedstrijden. Dan op 17 oktober jl. de topper tegen FC Winterswijk C5 uit. Met een duidelijk speloverwicht en meer dan 15 grote kansen werden ze eind tweede helft verrast door een spaarzame tegenaanval. Helaas, 1-0 verloren.

Zaterdag, 7 november in Zieuwent, de allesbepalende wedstrijd tegen RKZVC C3. Op dat moment de koploper met 1 punt meer. Wetende dat FC Winterwijk C5 nu gelijk staat. Grol startte zeer ongelukkig en kwam door twee onverwachte spelmomenten en een vrije trap, op 3-0 achterstand. Net voor rust werd gelukkig de aansluittreffer 3-1 gemaakt.

In de tweede helft werd er geconcentreerd, verzorgd en vol gas gespeeld. Zo gezegd, niet zo maar gedaan, werd het met zeer aanvallend voetbal 3-2 en vervolgens uit een vrije trap, 3-3. Nog 7 minuten te gaan, de spanning was om te snijden. Wat een Thriller. Wie gaat er door voor het kampioenschap, Zieuwent of Grol? Vijf minuten voor tijd werd het 3-4 voor Grol. Nu de wedstrijd uitspelen. Het eindsignaal klonk, een ongelofelijke ontlading. Wat een feest, wat een blijdschap…De derde geduchte concurrent was Bon Boys C5. De eerste helft ging stroef, de tweede helft wederom vol gas en ook deze wedstrijd was bekeken.

Lievelde, zaterdag 28 november, de laatste uitwedstrijd tegen Erix C2. Langs de lijn vele ouders, opa's en oma's, broertjes, zusjes en vrienden. Volop in de aanval, de bal veroveren en via mooie combinaties en voorzetten was het binnen 10 minuten 3-0. Wat een opening. Het kampioenschap komt nu echt heel dichtbij. De tweede helft wordt afgerond met mooie doelpunten voor het publiek. De strijd is gestreden, het eindsignaal volgt. Het is feest, Grol C5 is kampioen.

Kampioenschap
Namens het jeugdbestuur van de sv Grol komt Manfred Huiskes de kampioensbeker uitreiken en meldt hij dat er in het sportcafé fris en friet staat te wachten op de kampioenen. Bij de Grol in het sportcafé gaan de kampioenen met de beker voorop in polonaise door het aangestroomde publiek en is het groot feest voor Grol C5.