Een eerste impressie van de Brocante Kerstmarkt. Foto: Theo Huijskes
Een eerste impressie van de Brocante Kerstmarkt. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Brocante Kerstmarkt in Stadsboerderij

Groenlo - Ook dit jaar staat de in de Stadsboerderij Grolle te houden Brocante Kerstmarkt centraal tijdens een reeks van feestelijke Kerst- en andere decemberactiviteiten in het stadje Groenlo. De centrale functie heeft te maken met het feit dat deze markt gedurende de periode van 8 december jl. tot en met 16 januari aanstaande te bezoeken is in de Stadsboerderij in de Groenlose Notenboomstraat.

Door Theo Huijskes

De centrale ligging van de Stadsboerderij biedt voordelen om daar ook een kijkje te gaan nemen tijdens bijvoorbeeld de zaterdag 12 december a.s. te houden Kerstmarkt in het centrum van Groenlo. Ook de Winterwandeltocht op dinsdag 22 december vanaf 18.30 uur is zo'n gelegenheid. Een tocht die door de ervaringen in de afgelopen jaren een grote mate van populariteit heeft opgebouwd. Op de avond van de tocht is ook de Stadsboerderij Grolle geopend. In de theeschenkerij van de boerderij vinden dan demonstraties plaats van hout bewerken. In de tuin van de boerderij kunnen belangstellenden genieten van het midwinterhoornblazen. Verdere activiteiten in de decembermaand zijn onder andere het Kerstconcert van Inter Nos op woensdag 16 december aanstaande en het Kerstconcert van Vocales in samenwerking met de Muziekvereniging Groenlo op zondag 20 december.

Voor de echte liefhebbers betekent de Brocante Kerstmarkt even heerlijk rondstruinen en snuffelen in spullen uit de goede oude tijd. Zo kunnen belangstellenden, die op zoek zijn naar dat oude serviesgoed of dat prachtige glaswerk, volop aan hun trekken komen. Daar waar elders pogingen mislukken, kan het op de Brocante Kerstmarkt maar zo zijn dat het lang gezochte daar aanwezig is. Vanaf 8 december tot en met 16 januari kunnen belangstellenden op de zolder van de Stadsboerderij snuisteren in voor hen mogelijk waardevolle artikelen uit het verleden. Het betreft vooral artikelen uit de naoorlogse jaren, bijzondere spullen zoals porselein, glaswerk, linnengoed, trommeltjes, keukenvoorwerpen, maar ook oude hoedjes, handschoentjes en klein meubilair. Deze markt biedt een ieder een unieke kans om originele kerstcadeaus te kopen of gewoon om zichzelf eens te verwennen met prachtig porselein, glaswerk of linnengoed. Bovendien biedt de markt voldoende gelegenheid om het kerstdiner thuis een nog feestelijker tintje te geven.
Daarnaast is er gezorgd voor een expositie van kerststalletjes, kerstkaarten en winterse sfeerbeelden van Groenlo. In de vitrinekasten worden kleine kerststalletjes tentoongesteld van over de hele wereld. Deze collectie, die officieel bestaat uit honderden stalletjes, is eigendom van Maria Derksen uit Groenlo. Ten behoeve van de markt is de Stadsboerderij helemaal in kerstsfeer omgetoverd.