Marga's Grand Café steeds meer in belangstelling. Foto: Ferry Broshuis
Marga's Grand Café steeds meer in belangstelling. Foto: Ferry Broshuis Foto: Ferry Broshuis

Marga's Grand Café De Molenberg voorziet in behoefte

Groenlo - Het is er druk op deze donderdagavond, een avond waarop bewoners van zorgcentrum de Molenberg met familie, maar met name gasten uit de wijk en Groenlo, genieten van de maaltijd die wordt voorgeschoteld in Marga's Grand Café. Zo heet de sfeervolle restaurantruimte van de Molenberg in Groenlo en de naam 'Marga's Grand Café' vind je inmiddels terug in alle tien Achterhoekse vestigingen van deze zorginstelling.

Door Ferry Broshuis

Er is in Groenlo in totaal een team van 17 mensen dat verantwoordelijk is voor Marga's Grand Café. Ans Elferink en Wilma Nekkers van dit team zetten de doelstelling en de filosofie achter dit Grand Café uiteen, terwijl de gasten attent en op maat worden bediend.

Scheiding van wonen en zorg
In de afgelopen jaren heeft zich zoals bekend een grote verandering voltrokken in de manier waarop de behoeftige mens op maat kan worden bediend en ondersteund. Er is nu een scheiding van wonen en zorg. Bewoners van de Molenberg die in het restaurant willen eten zijn daar vanzelfsprekend van harte welkom. Maar de Molenberg is niet langer in zichzelf gekeerd, de blik is ook veel meer naar buiten gericht en dat met het oog op de vaak eenzame oudere. De Molenberg is er nu ook voor de 55-plussers waar eenzaamheid zoals gezegd vaak voorkomt en die mensen zijn meer dan van harte welkom om de maaltijd te gebruiken in het Grand Café of om er gewoon samen met andere mensen koffie te drinken. En daar wordt in toenemende mate gebruik van gemaakt. De prijzen die in het Grand Café worden gehanteerd zijn meer dan redelijk.

Familie
Maar de bewoners van de Molenberg kunnen ook hun familieleden meebrengen om samen in het Grand Café te eten of om met zijn allen gezellig wat te drinken. Juist in deze tijd van het jaar zijn er veel mensen die zich eenzaam voelen en voor de ouderen is het dus een ideale gelegenheid om aan die eenzaamheid te ontsnappen en in een gezellige sfeer samen te zijn. `"De gemoedelijkheid moet voorop staan," zeggen de beide medewerksters met veel overtuiging. Ze wijzen er ook op dat er met Kerst en Nieuwjaar extra aandacht aan de maaltijden wordt besteed en dat het in een gezellige sfeer goed toeven zal zijn in het Grand Café.

Openstellingen
Het Grand Café is van maandag tot en met vrijdag open van 09.00 tot 20.30 uur en op zaterdag en zondag van 09.00 uur tot 19.00 uur. En om de drie weken - altijd op donderdagavond - wordt er 's avonds van 17.00 uur - 19.00 uur een diner geserveerd dat steeds meer tot de verbeelding begint te spreken. Steeds meer 55-plussers melden zich dagelijks voor de het driegangenmenu dat tussen de middag wordt geserveerd en waar steeds hoogwaardige en gevarieerde producten op tafel komen, waarbij de vakmensen van de Molenberg er ook nog eens alles aan doen om het de mensen extra naar de zin te maken.

Aandacht
Behalve natuurlijk het vakwerk wat het eten betreft is er eveneens ruim aandacht voor de mensen zelf. De beide dames kunnen het niet laten daar nog eens extra op te wijzen. Eenzaamheid wordt vaak niet voldoende onderkend, maar door op deze manier te handelen wordt er een echte en reële mogelijkheid geboden om in een gezellige sfeer niet alleen te hoeven eten of koffie te drinken.

Optredens
En er zijn op zeer geregelde tijden wekelijks optredens, of er is bingo. Er wordt eigenlijk van alles georganiseerd en dan voel je je als in de huiskamer, je voelt je thuis. De Molenberg is voor deze activiteiten bereikbaar onder nummer 0544-474100, afdeling Marga's Grand Café de Molenberg. Mochten er mensen zijn die als vrijwilliger willen meewerken aan dit project, dan zijn ze van harte welkom. U wordt met open armen ontvangen en zult merken dat het zeer dankbaar werk is.