Foto: PR
Foto: PR Foto: PR

Zevende midwinterhoornwandeling in Groenlo

Groenlo - In 2009 werd de allereerste midwinterhoornwandeling gehouden in Groenlo en het was direct een groot succes. Er lag sneeuw en dat maakte de wandeling tot een sprookje. Op 22 december aanstaande is het de zevende keer dat de wandeling georganiseerd wordt.

Door Kyra Broshuis

De lichtjes volgen
Erik Mentink van Groenlo Vestingstad Promotion is druk bezig met alle voorbereidingen voor deze bijzondere traditie. "Het wordt dit jaar nog mooier dan voorgaande jaren. Het is namelijk de bedoeling dat de route zonder routeblaadje wordt gelopen. Er worden zoveel potjes met waxinelichtjes neergezet dat het een lange sliert wordt en de deelnemers hoeven de lichtjes alleen maar te volgen." De laatste jaren worden ook de huizen aan de route in stijl gebracht door de omwonenden met behulp van brandende kaarsen en lantaarns. Uiteraard hoopt de organisatie op echt winterweer met sneeuw. "In 2009 hebben we samen met Jos Spiekker en Tom Rooks de eerste editie georganiseerd. Een prachtige editie, mede doordat er een dik pak sneeuw lag. In 2010 hebben we ook door een winterlandschap gewandeld. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als dat dit jaar weer gebeurt, maar daar ziet het helaas niet naar uit. De wandeling is gelukkig ook onder andere weersomstandigheden mooi."

Verschillende verrassingen onderweg
De afgelopen jaren werden de wandelaars onderweg getrakteerd op verschillende verrassingen. Zo ging de tocht vorig jaar door een deel van de oude RK Meisjesschool, het huidige Graafschap College. "Ook op 22 december zijn er verrassingen onderweg. De midwinterhoornblazers staan op verrassende plaatsen en de bezoekers kunnen ook genieten van een optreden van kleinkoor Second Edition. Zij zullen op een bijzondere plek prachtige kerstliederen ten gehore brengen. We hebben nog meer bijzondere dingen in petto maar dat blijft een verrassing."

Start
Op 22 december is iedereen vanaf 18:30 uur welkom op het plein van de Oude Calixtus. Er kan gestart worden tussen 18:30 en 20:00 uur. Er worden op het plein aanwijzingen gegeven hoe de route loopt. "Het is gewoon een kwestie van de lichtjes volgen. Op sommige plekken staan pijlen met kerstbomen erop om de weg te wijzen, het kan niet missen. Onderweg worden de deelnemers verwend met gratis glühwein en warme chocolademelk."
Mocht het nu toch erg koud zijn dan is er onderweg zelfs de mogelijkheid om ter plekke Grolse wanten of andere aanverwante artikelen aan te schaffen bij het kraampje van de Grolse Wanten Sociëteit. Ook aan de vele vakantiegangers op Marveld is gedacht. "Zij worden met de bekende Vestingstadexpress van Marveld naar de Oude Calixtus gebracht."

Warme soep
Aan het eind van de route wacht in de Kevelderstraat een kom heerlijke hete soep op de wandelaars. Dit wordt verzorgd door de leden van de Compagnie Grolle. De midwinterhoornwandeling wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Oost Gelre, de Stichting Geniet Stad Groenlo en uiteraard de vele vrijwilligers.
"Het wordt echt genieten op 22 december. We hopen op een grote opkomst. Het is prachtig om Groenlo in kerstsfeer te zien en er doorheen te wandelen.", aldus Erik Mentink.


groenlovestingstadpromotion.nl


Wensen uit de buurt in Albert Heijn wensboom

Groenlo – Iedereen verdient een kerst om nooit te vergeten. Daarom heeft Albert Heijn Wallerbosch een kerstwensboom. Met een speciale wenskaart kunnen klanten buurtgenoten, vrienden of familie in het zonnetje zetten.

Door een wenskaart in te vullen en op te hangen in de wensboom in de winkel. Albert Heijn kiest de drie mooiste wensen eruit, zij verdienen een boodschappenpakket.

Boodschappenpakket
Bas Wallerbosch: "We kennen allemaal wel iemand die we een hart onder de riem willen steken. Omdat hij of zij het dit jaar niet gemakkelijk heeft gehad. Of omdat je trots bent dat hij of zij zoveel betekent voor jou of voor de buurt. Uit alle wenskaarten kiezen we de drie mooiste wensen. Deze mensen ontvangen op woensdagavond 23 december een Albert Heijn boodschappenpakket van 25 euro."

Alle medewerkers van Albert Heijn Wallerbosch zijn er klaar voor om klanten een onvergetelijke Kerst te bezorgen. De winkel is prachtig versierd en er ligt een verrassend assortiment met meer dan tweehonderd feestfavorieten in de winkel. Ook ligt de jaarlijkse kersteditie van Allerhande klaar om gratis te worden afgehaald.

Afbeelding