Afbeelding
Foto: PR

Gezamenlijk concert MVG en Vocales

Groenlo - Zondagavond 20 december – een weekend dat voor velen de kerstvakantie zal inluiden - geven twee populaire Groenlose muzikale verenigingen een gezamenlijk kerstconcert. Het koor Vocales en het harmonieorkest Muziekvereniging Groenlo zullen, naast een aantal speciaal ingestudeerde gezamenlijke stukken, elk op eigen kracht een aantal afwisselende nummers, alle in kerstsfeer, ten gehore brengen. Het dubbelconcert vindt plaats in de Calixtusbasiliek te Groenlo en begint om 20.00 uur, de basiliek zal open zijn vanaf 19.30 uur.

Het is niet de eerste keer dat Vocales en Muziekvereniging Groenlo gezamenlijk op het podium staan. De laatste keer was bij een Nieuwjaarsconcert aan het begin van 2014. Nu, bijna twee jaar later, is gekozen om opnieuw in de kersttijd, maar nu nog in het oude jaar te concerteren.
Het kerstrepertoire zal aanstaande zondag breed zijn: religieuze kerstliederen, christmas carols en voorbeelden uit 'the Great American Songbook', popsongs en klassieke stukken. De gezongen stukken zijn in het Nederlands, Duits, Engels en Latijn. Verschillende werken worden door Vocales, de Muziekvereniging of door de twee gezelschappen gezamenlijk voor het eerst uitgevoerd.
De Muziekvereniging Groenlo staat onder leiding van Marcel Loff, Vocales onder (tijdelijke) leiding van Mark Ebbers. Het koor is momenteel op zoek naar een nieuwe, vaste dirigent. Informatie daarover is te vinden op Facebook.com/VocalesGroenlo.

De vocalisten en musici van Vocales en Muziekvereniging nodigen u van harte uit om het gezamenlijke kerstconcert, in een extra sfeervolle ambiance, bij te wonen. De entree is gratis, een vrije gift is mogelijk en zal ook zeer op prijs worden gesteld. Het concert duurt tot ongeveer 21.30 uur.