Jan Tiggeloven en Henk Toonk van Streekfonds Achterhoek overhandigen het bedrag aan Inge Reijrink en Rein Annema, van Orsus. Foto: PR
Jan Tiggeloven en Henk Toonk van Streekfonds Achterhoek overhandigen het bedrag aan Inge Reijrink en Rein Annema, van Orsus. Foto: PR Foto: PR

Netwerkgroep Orsus ontvangt
Achterhoek Buideltje

GROENLO - Op vrijdag 11 december heeft Orsus, een netwerkgroep voor werkzoekenden, ter ondersteuning van haar activiteiten, één van de Achterhoek Buideltjes ontvangen van Streekfonds Achterhoek.

Orsus is een netwerkgroep met het doel werkzoekenden weer aan het werk te helpen. Met de wekelijkse bijeenkomsten willen de deelnemers elkaar verder helpen. Elke vrijdag komt de groep bijeen in De Bron in Groenlo en aandacht voor elkaar is daarbij belangrijk. Baanverlies, arbeidsmarktoriëntatie, het schrijven van je motivatiebrief en cv zijn onderwerpen die aan bod komen. Bij gelegenheid wordt een gastspreker uitgenodigd om zijn/haar kennis te delen over wetgeving, zelfstandig ondernemerschap of je zichtbaarheid vergroten door cv-opmaak. Alles om de arbeidsintegratie te bevorderen. Orsus ontvangt met het Buideltje een subsidiebedrag van 500 euro. Orsus gebruikt het geld voor de aanschaf van een beamer en een scherm om de trainingen te kunnen ondersteunen en meer zelfstandig te kunnen functioneren.

Streekfonds Achterhoek wil met het beschikbaar stellen van een subsidiebedrag organisaties in de Achterhoek financieel ondersteunen. Het Streekfonds sponsort daarmee de leefbaarheid van de Achterhoek. Stichting Streekfonds Achterhoek verwerft en beheert de financiële middelen van het Streekfonds en stelt deze vervolgens beschikbaar voor niet-commerciële projecten en activiteiten die op een duurzame wijze de Achterhoek versterken. Het Streekfonds denkt hierbij aan natuur en landschap, cultuurhistorie, land en tuinbouw, toerisme, recreatie en leefbaarheid. De projecten die hun aandacht verdienen zijn de activiteiten die niet of gedeeltelijk door gangbare middelen, zoals overheidssubsidies, bekostigd worden. Ook de projecten die naast eigen financiering of zonder co-financiering niet van de grond zouden komen krijgen hun steun. Inmiddels heeft het Streekfonds een ANBI-status aangevraagd, zodat een bijdrage als 'goed doel' kan dienen en dus aftrekbaar is voor de belasting.


www.streekfondsachterhoek.nl
www.orsus.nl