Shuffle Percussion Group in De Storm in Winterswijk. Foto: Theo Huijskes
Shuffle Percussion Group in De Storm in Winterswijk. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Theater De Storm voor even een 'Slagveld'

Vervolg van voorpagina

Dat de twaalf percussionisten in de afgelopen jaren verder in hun rol zijn gegroeid, is niet alleen aan de muziek maar tevens aan tal van andere aspecten waar te nemen. De passie voor percussie druipt er van alle kanten vanaf. Er wordt pure kunde gedemonstreerd, gepaard gaande met een voorbeeldig muzikaal instinct. Daarbij valt vooral de met gezicht en gebaren bewerkstelligde expressie op, waarbij tevens een bewonderenswaardig improvisatietalent aan de dag wordt gelegd. Iets dat voor percussionisten niet gemakkelijk is, en dat al zeker niet in groepsverband. Desalniettemin weet men muzikaliteit, uitstraling en performance op een perfecte wijze te combineren. Hierdoor wordt een door Hans Minnaert geregisseerde totaalact gepresenteerd, die bol staat van dynamiek, interactie en enthousiasme. De 12-koppige entertainende slagwerkgroep, ook gebruik makend van alle mogelijke basale percussie-instrumenten, weet met inspirerende muziek en het daarbij ingezette atletische vermogen de ziel van de echte liefhebbers in het theater te beroeren. En hierbij maakt het de groep niet uit of dat met de totale groep gezamenlijk gebeurt of door één of enkele leden van de groep.

Fantastische show
Achter de in totaal vierentwintig kundige handen van de Shuffle-percussionisten staan de namen Rick Fielt, Roy Geverink, Frans Kemna, Koen Kersten, Loes Krabben, Bas Raben, Cliff Prinsen, Christian van Schie, Maarten Scholten, John Sonderen, Kim Stammers en Roel Waenink. De kracht van het gezelschap, dat met de show vanaf het begin tot aan het eind voor een levendig contact zorgt met het enthousiaste publiek, bestaat uit het gegeven dat niemand de rol van hoofdrolspeler voor zich opeist. In de totale muzikaal voortdenderende voorstelling, waarbij deze keer zelfs geen dansers, een combo of een koor worden ingezet, vertolken alle twaalf leden een hoofdrol. Vanzelfsprekend mag de inbreng van John Sonderen, als het grote muzikale brein, in deze niet onvermeld blijven en verdient de bezielende inbreng van de beide dames (Loes Krabben en Kim Stammers) in het mannengezelschap een extra compliment.
De denderende toegift van Shuffle Percussion Group zorgde niet alleen voor een uitsmijter van absolute klasse, maar tevens voor de apotheose van een fantastische show.