Het ontwerp voor nieuwbouw van CC De Bron. Foto: pr
Het ontwerp voor nieuwbouw van CC De Bron. Foto: pr Foto: Theo Huijskes

College blijft bij nieuwbouw De Bron

GROENLO - Ondanks het mislopen van een provinciale subsidie van een half miljoen euro blijft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oost Gelre vasthouden aan de plannen voor nieuwbouw van cultureel centrum De Bron. Zoals bekend opent het nieuwe centrum, vermoedelijk onder de naam CC De Mattelier, begin 2017 haar deuren aan de Mattelierstraat in hartje Groenlo.

Door Theo Huijskes

Tijdens de afgelopen week gehouden raadscommissievergadering was het Yvonne Winkel (CDA), die zich met een vraag tot verantwoordelijk wethouder René Hoijtink richtte. Raadslid Winkel wilde weten hoe de verdere ontwikkelingen zijn, nu de provincie heeft aangegeven niet in de geldbuidel te zullen tasten. Wethouder Hoijtink gaf in zijn antwoord nog eens aan absoluut niet blij te zijn met het besluit van de provincie.

"Wij zijn na de bekendmaking van de provincie direct in gesprek gegaan met het bestuur van CC De Bron. Na ampele overwegingen hebben wij met elkaar het besluit genomen om gewoon op de ingeslagen weg door te gaan. Ook zijn er gesprekken gevoerd met de ambtelijke top van de provincie over een mogelijke nieuwe kans op subsidie. Daarbij zijn de wederzijdse argumenten over tafel gegaan. Uiteindelijk is daaruit voortgekomen dat er in 2016 opnieuw een poging wordt gedaan om alsnog de provinciale subsidie toegekend te krijgen. Wanneer andermaal een afwijzing volgt, zullen wij opnieuw aan tafel gaan met het bestuur van CC De Bron om op een creatieve manier een oplossing te bedenken. Maar vooralsnog gaat de plannenmakerij gewoon door, zoals die is uitgestippeld."

De vraag van het CDA en het antwoord daarop van de wethouder, waren voor D66-woorvoerder Jerry van der Meulen aanleiding om de optie City Lido opnieuw aan de orde te stellen. "Nu het financiële gat zo onoverkomelijk groot wordt, is het volgens mij zaak om eens goed naar de mogelijkheden en kansen van City Lido te kijken."

Wethouder René Hoijtink antwoordde daarop vrij resoluut: "City Lido is niet in beeld."