De subsidie is o.v. toegekend aan Vragender Coöperatief Energie Neutraal U.A. voor haar initiatieven om als dorp in 2030 energie neutraal te zijn. Foto: PR
De subsidie is o.v. toegekend aan Vragender Coöperatief Energie Neutraal U.A. voor haar initiatieven om als dorp in 2030 energie neutraal te zijn. Foto: PR Foto:

Subsidie voor burgerinitiatief
Vragender Duurzaam

Er wordt een beroep gedaan op de jongeren van Vragender

Vragender - . De plannen van Vragender Coöperatief Energie Neutraal zijn door de tweede ronde van de subsidieregeling Gelderse Maten. Een onafhankelijke jury is enthousiast over de ingediende uitvoeringsplannen en ziet mogelijkheden voor groei en uitbreiding. Gedeputeerde Staten nemen op basis van dit advies een besluit.

Provincie Gelderland heeft de mogelijkheid geboden, om binnen de tender Gelderse Maten, subsidie aan te vragen voor duurzaamheidsprojecten. Deze duurzaamheidsprojecten dienen innovatief en uitrolbaar te zijn voor andere dorpen en steden. Door Vragender Duurzaam is hier gebruik van gemaakt. Een werkgroep van 10 bewoners van Vragender e.o. heeft zich ingespannen om deze aanvraag vorm te geven. Trias Energetica was voor Vragender Duurzaam het uitgangspunt. Dit staat voor: besparen waar het kan, duurzaam waar mogelijk en fossiel zo groen mogelijk. De speerpunten voor Vragender zijn: 'Het creëren van draagvlak en bewustwording bij de bewoners van het dorp', 'Het plaatsen van zonnepanelen op drie gemeenschappelijke daken met educatieve displays', 'Opslag van zonne-energie', 'Duurzaam warmteproject, stoken op streekhout' en 'Haalbaarheidsonderzoek naar windenergie'.
Deze projecten zullen in de komende twee jaar uitgevoerd worden in samenwerking met de Gemeente Oost Gelre. De coöperatie is hiervoor afhankelijk van de medewerking van de bevolking van Vragender. Tevens zou Vragender Duurzaam het toejuichen als de jongeren zich in willen zetten voor een duurzaam Vragender. Dit is goed voor Vragender en voor de jongeren. Naast de vrijwilligers zal er een deskundige ingehuurd worden om het project te bewaken en de voortgang te waarborgen.

Mail voor reacties.


info@vragenderduurzaam.nl


Kerstconcert Boogie Woogie

Winterswijk - Op vrijdag 18 december verzorgen leerlingen van Boogie Woogie een kerstconcert. Tijdens het kerstconcert worden ook de diploma's uitgereikt aan de leerlingen die de week ervoor geslaagd zijn voor hun praktijkexamen. Het concert en de diploma-uitreiking vinden plaats in de concertzaal van de hoofdvestiging van Boogie Woogie aan de Roelvinkstraat 2 in Winterswijk. De aanvang is 19.30 uur en de zaal is open vanaf 19.00 uur. Er is dan ook gelegenheid om een kopje koffie te drinken. De toegang is gratis.

Het programma is afwisselend en bevat naast muziek in kerstsfeer ook klassieke muziek en lichte muziek zoals pop en jazz. Diverse solisten en ensembles, zowel beginners als meer gevorderde leerlingen, zullen voor het voetlicht treden. Het concert start met een optreden door de AMV-leerlingen. Daarna vermeldt het programma ondermeer een fluitduo met werk van de Belgische componist André Waignein, muziek van Bach en Enaudi op piano, diverse saxofonisten met bekende kerstliederen als 'Jingle Bells' en 'Midden in de winternacht' , een gitaar/zang-duo, een vertolking van 'Pirates of the Caribbean' op accordeon, een violiste, en verschillende soorten popmuziek.


www.boogiewoogie.nl


Stadskamer Groenlo geopend

Groenlo – Stichting Stadskamer startte 1 december vanaf locatie Den Diek in Lichtenvoorde en BS22 in Groenlo met een laagdrempelige inloop voor (arbeidsmatige) dagbesteding. Het college van B&W heeft subsidie verleend voor een inloopvoorziening voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Deze inloop wordt georganiseerd naar het Doetinchems voorbeeld van de 'Stadskamer'.

De Stadskamer verbindt mensen en ideeën. Zij verleiden, faciliteren en verbinden mensen in (kwetsbare) situaties om met wisselende activiteiten ondernemend te blijven en zich verder te ontwikkelen. Ben je als deelnemer in de zorg op zoek naar een andere dagbesteding? Mis je bepaald aanbod in Oost Gelre? Heb je wat te delen … in te brengen, te geven of ben je gewoon nieuwsgierig?
Kom dan binnenwandelen bij BS22, de Stadkamer van Groenlo.

Openingstijden
Groenlo locatie BS22, Beltrumsestraat 22: dinsdag van 9.00 tot 12.00 uur en donderdag van 12.00 tot 16.00 uur.        

Meer informatie
Ben je geïnteresseerd, of heb je een vraag, neem contact op met Simone Pastoors: via mail oostgelre@stadskamer.com of telefonisch 06-57403402, of kijk voor nieuws en activiteiten op de site van de Stadskamer.


www.stadskamer.com