Inter Nos op het podium van City Lido. Foto: Kyra Broshuis
Inter Nos op het podium van City Lido. Foto: Kyra Broshuis Foto: Kyra Broshuis

Sfeervol kerstconcert Inter Nos

Groenlo - Het is voor het eerst dat het jaarlijkse kerstconcert van Mannenzangvereniging Inter Nos uit Groenlo bij City Lido gegeven wordt. De thuisbasis voor de repetities maar nog nooit het podium voor het kerstconcert van het bekende koor uit Groenlo.

Door Kyra Broshuis

"Andere jaren was het inderdaad in de Calixtusbasiliek, dit jaar hebben we gekozen voor onze thuishaven City Lido," vertelt één van de leden. Daarmee heeft Inter Nos een prima locatie gekozen. De grote zaal van City Lido leent zich uitstekend voor dit concert. De ruimte is sfeervol aangekleed met onder andere tientallen waxinelichtjes aan de rand van het podium. Alle stoelen zijn bezet en de sfeer is goed.

Damesensemble Notice
Het lied voorafgaand aan de officiele opening is indrukwekkend. Vanaf het podium zingt het damesensemble Notice uit Arnhem en omgeving het bekende 'Wij komen tezamen'. Vanaf het balkon aan weerszijden van de zaal zingen de mannen van Inter Nos mee. Ook de zaal zingt mee en de toon is meteen gezet. De vocalisten van Notice, gekleed in prachtig rood, zijn op uitnodiging van Inter Nos aanwezig om medewerking te verlenen aan dit kerstconcert. Notice is een ensemble, gevormd door zes vrouwen. Zij begeleiden zichzelf op gitaar en piano en zingen a capella. Deze zangeressen zijn allemaal geschoolde vocalisten en hebben veel ervaring. Ze treden regelmatig op en brengen een uitgebreid en gevarieerd repertoire. Spreker Gerard Hekelaar heet na het openingslied de vele aanwezigen van harte welkom. Ook bedankt hij de sponsoren voor hun komst en hun medewerking aan de totstandkoming van dit kerstconcert. Ook staat Hekelaar stil bij de vijf leden van Inter Nos die afgelopen jaar overleden zijn. Een dieptepunt voor de vereniging.

Esther van der Heijden
Het concert begint met het Nella Fantasia van Ennio Morricone. De zangers van Inter Nos worden prachtig begeleid door het pianospel van Joop Abbink. De nieuwe dirigent Esther van der Heijden geeft meteen haar visitekaartje af. De ten gehore gebrachte nummers klinken als een klok en het is duidelijk dat het koor perfect op elkaar is ingespeeld. Inter Nos zingt enkele nummers alleen, waaronder het aanstekelijke O when the Saints. Na de samenzang neemt Notice het over met poppy nummers als Jazz Gloria van Nathalie Sheet en Carl Fisher en Leun op mij van Ruth Jacott.

Tekst blijkt niet nodig
Na de pauze, met smakelijke glühwein, vervolgt Notice het optreden met Close your Eyes van James Taylor. De samenzang, Nu zijt wellekome, wordt door iedereen meegezongen. Inter Nos heeft de tekst vermeld in het programmaboekje maar dat blijkt voor bijna iedereen overbodig. De laatste serie neemt Inter Nos weer voor zijn rekening met stemmige nummers als White Christmas en I dreamed a dream uit Les Miserables. Pr-man Henk Dekker van Inter Nos is tevreden over het verloop van de avond. "Het was een mooie avond, de dames van Notice waren zeer te spreken over het concert en de sfeer was uitstekend."

Nieuwe leden van harte welkom
De vele toehoorders hebben genoten van een prachtige muzikale avond. De leden van Inter Nos hebben overduidelijk plezier in het uitoefenen van hun hobby. Nieuwe leden zijn van harte welkom, voornamelijk tenoren. Elke donderdagavond repeteert het koor van 19:45 uur tot 22:00 uur bij City Lido aan de Kerkstraat in Groenlo. Op zaterdag 30 januari 2016 is er een open repetitie van 14:30 tot 17:30 uur.


www.internosgroenlo.nl