Leerlingen van het Graafschap College hielden diverse acties voor Serious Request. Foto: PR
Leerlingen van het Graafschap College hielden diverse acties voor Serious Request. Foto: PR

Graafschap College brengt 10.000 euro naar Glazen Huis Heerlen

Vervolg van voorpagina

Zonder training naar Heerlen
Burgemeester Annette Bronsvoort van de gemeente Oost Gelre is deze vrijdagochtend aanwezig om de twee docenten, Els Bouwmeester en Jeffrey Sletering, uit het glazen huis te halen én om het startschot te geven voor de fietstocht naar Heerlen. De 20 deelnemers aan de tocht, docenten én studenten, fietsen met een blanco cheque naar het zuiden. Janneke Jannink, één van de deelnemende docenten, ziet niet op tegen de lange tocht. "Het weer is goed en ik voorzie geen problemen." Op de vraag of ze goed getraind heeft voor deze tocht, begint ze te lachen. "Niet echt, de training was van Lichtenvoorde naar Groenlo …" Burgemeester Bronsvoort is bijzonder enthousiast over de actie van het Graafschap College en spreekt de deelnemers aan de fietstocht allemaal even persoonlijk toe. "Het is echt genieten wat hier gebeurt. Het gaat om het goede doel en daar hebben ze allemaal hard aan meegewerkt."

Het eindresultaat
Op het moment van vertrek is nog niet duidelijk welk bedrag uiteindelijk op de cheque zal komen te staan. Tegen twaalf uur 's middags is de uitslag binnen. "We hebben het ongelooflijke bedrag van ruim 10.000 euro bijeengebracht," zegt Cindy Wiegerinck. De twintig fietsers zijn uiteindelijk om tien uur 's avonds veilig in Heerlen aangekomen. Op televisie wordt live verslag gedaan van de overhandiging van de cheque ter waarde van 10.000 euro van het Graafschap College aan het Glazen Huis van Serious Request.
Serious Request wordt dit jaar gehouden in voor de toekomst van miljoenen jongeren in conflictgebieden. Onder het motto 'Keep them going' helpt het Rode Kruis deze jongeren op weg naar een goede toekomst. Voor de twaalfde keer slaan 3FM en het Rode Kruis de handen ineen voor een stille ramp. In de week voor Kerstmis worden drie DJ's van 3FM opgesloten in een Glazen Huis, dat dit jaar in Heerlen staat. Ze mogen niks eten en ze zijn 24 uur per dag live te volgen via radio, online en tv.