Leerlingen van het Groenlose Graafschap College op weg naar Heerlen. Foto: PR
Leerlingen van het Groenlose Graafschap College op weg naar Heerlen. Foto: PR

Graafschap College op fiets naar Heerlen

Groenlo - De studenten van het Graafschap College hebben zich ook dit jaar weer ingespannen voor het goede doel. Al jarenlang is dit de traditionele afsluiting van het jaar voor studenten en docenten. De opbrengst van dit jaar, maar liefst 10.000, is per fiets naar het Glazen Huis in Heerlen gebracht.

Door Kyra Broshuis

"Deze hele week staat in het teken van het Glazen Huis. We hebben ons eigen glazen huis hier op school en de studenten hebben heel veel verschillende activiteiten georganiseerd om geld op te halen," vertelt teamassistente Cindy Wiegerinck. "Al het opgehaalde geld gaat naar Serious Request, die het vervolgens doneren aan het Rode Kruis." De door de studenten georganiseerde activiteiten variƫren van spelletjes met ouderen tot optredens voor basisschoolleerlingen en van tapasavonden tot overnachtingen op school. "De hele week werden tijdens de lunchpauze snacks verkocht op het plein. De studenten hebben ook nog een ontbijt verzorgd voor de bewoners van de Molenberg."

Typisch Groenlo
Sectordirecteur Theo Blom is trots op de Groenlose afdeling van het Graafschap College. "Dit is echt typisch Groenlo. De studenten hier zijn altijd heel actief en creatief. Deze traditie kennen we al jaren maar dit jaar overtreft echt alles. Zoveel studenten die zich tot op de laatste dag inzetten voor de next generation, fantastisch!". Voor de fietsers heeft de directeur een verwarmbaar hartje meegenomen. "Niet echt nodig met deze lentetemperaturen maar het is natuurlijk ook symbolisch bedoeld. Ik wil ze graag een hart onder de riem steken."


Lees verder op pagina 3

Afbeelding