Tim Ebbers en Martin Hummelink op promotoer. Hier bij Aladna FM in Aalten.
Tim Ebbers en Martin Hummelink op promotoer. Hier bij Aladna FM in Aalten. Foto: Henri Walterbos

Onno Zijdel van De Gracht:
"De cd verkoopt nog steeds lekker"

Oost Gelre - Een maand geleden alweer werd de cd 'De kat en vier muren' gepresenteerd in een uitverkocht huis, bij Loco Lievelde. Liefst 600 liefhebbers van van De Gracht kwamen bij elkaar om het weerzien en het feestje van de live cd-presentatie mee te maken, maar ook vooral om te genieten van oud en vertrouwd werk van de Grols-Lichtenvoordse formatie. Het werd een feest der herkenning voor velen, met ook tal van ontmoetingen van mensen die elkaar al een tijdje niet gezien of gesproken hadden. Het was tevens een feestje van de band zelf die dit heuglijke feit graag met zijn aanhang wilde delen.

Door Henri Walterbos

Het betekende ook dat allen de cd inmiddels in hun bezit hadden, daar aanschaf van een kaartje ook de aanschaf van de cd betekende. Een mooie geste. Niets is minder leuk voor een muzikant dan nieuw werk presenteren dat niemand kent. De nieuwe nummers werden daarom al volop meegezongen. De aanwezigen beleefden een prachtige avond, iets dat zich rond sprak, met als gevolg dat de verkoop van de cd nog steeds goed verloopt. "Ja, de cd verkoopt nog steeds lekker," vertelt Onno Zijdel, gitarist van de band. "Erg leuk natuurlijk. Ook omdat de middenstanders die we gevraagd hebben om de cd te verkopen hier graag aan meewerkten. Er is nog steeds vraag naar de cd merken we. Zeker onlangs met Sinterklaas en nu weer voor de feestdagen."
Dat de cd goed ontvangen werd bij de trouwe aanhang wordt als bijzonder plezierig ervaren, maar evenzo de ontvangst bij recensenten, zo leerden bezoekjes aan onder meer de radiostudio's van Aladna FM, Gelre FM en Optimaal FM. Omroep Gelderland draaide de cd als primeur al eerder een week lang. Het leverde tevens een hoge notering op in de Gelderse Top 100 voor 'Twee perfecte handen'.
De 'De kat en vier muren' is voor 10 euro te koop bij Warenhuis Post, Brini en Bruna in Groenlo, in Lichtenvoorde bij Albert Heijn, Blokker en Westernman. In Winterswijk is de cd te koop bij Jasper Muziek en de Decotheek.