De rookworsten werden goed verkocht.
De rookworsten werden goed verkocht. Foto: PR

Rookworstenactie van Litac

Lichtenvoorde - Op zaterdag 10 januari houdt tafeltennisvereniging Litac weer haar traditionele rookworsten- en snertactie. De Litac-jeugd belt weer huis-aan-huis aan met de vraag of u een pakketje van 3 rookworsten of een liter echte erwtensoep van een Lichtenvoordse slager wilt kopen. Hiermee kan Litac de toch al rijke jeugdhistorie ook de komende jaren in stand houden of zelfs uitbreiden.

Eén rookworst kost 2 euro, 3 rookworsten of een pakje snert zijn 5 euro. U kunt uw bestelling ook online doen: op litac.nl of via rookworstenactie@litac.nl. Dan kunt u de bestelling op zaterdag 10 januari tussen 10.30 en 16.30 uur in de Zandschoppe ophalen. Andere data of tijden in overleg. Kunt u zelf niet komen, geen probleem. Door het plaatsen van een voorbestelling bent u verzekerd van een pakketje rookworsten of een liter ambachtelijke erwtensoep. Uw geld wordt goed besteed aan een van de vele activiteiten voor de jeugd.

Nieuwjaarsreceptie Litac
Velen waren afgekomen op de op 2 januari gehouden nieuwjaarsreceptie. Voorzitter Martijn presenteerde de hoogtepunten van 2014 door middel van 25 quizvragen. Het bleek niet makkelijk, want niemand scoorde foutloos. Winnaar werd uiteindelijk Sander Spijkers met 3 fouten. Hij mocht een sporttas in ontvangst nemen en een obligatienummer uitloten.

Geslaagd Kniepertjestoernooi
Opnieuw was Litac organisator van het, inmiddels 9e, Kniepertjestoernooi in de sporthal naast het Gerrit Komrij College in Winterswijk. Het toernooi vloeit voort uit de inspanningen van Litac in het kader van de Oost-Achterhoek promotie dynamic tennis. De belangstelling was wat minder, omdat er op zaterdag geen zaal beschikbaar was. Noodgedwongen werd uitgeweken naar de zondag (4 jan.), enkele verenigingen lieten om die reden verstek gaan. Vooral bij de dames waren de Litac-deelnemers erg succesvol.
Mariëlle Sticker won de A-klasse met ruime voorsprong op Antje de Ruijter uit Aalten. In de B-categorie was Annie Piepers de sterkste met een flinke voorsprong op Ria Klompenhouwer uit Varsseveld. Bij de heren (B) was er een nek-aan-nekrace tussen Edwin Bakker (Eibergen) en Christiaan de Jong (Litac).