Vincent en Carmen Helmink weten waar hun doel ligt. Foto: Pauline Redlich
Vincent en Carmen Helmink weten waar hun doel ligt. Foto: Pauline Redlich Foto: Pauline Redlich

Naar Noordkaap voor het goede doel

REGIO - Vincent en Carmen Helmink vertrekken op zondag 31 januari om 11.00 uur, samen met dertien andere teams, bij Aloys Roemaat Transport, Albert Schweitzerstraat 19 in Lichtenvoorde met Expeditie Noordkaap. Op www.facebook.com/montferlandnieuws schrijven zij vanaf 1 februari, acht dagen lang, dagelijks een update van alle belevenissen onderweg.

Vincent: "Het is een uitdagende trip naar het meest noordelijke puntje van Europa: de Noordkaap. Tijdens dit bijzondere vader-dochter-avontuur rijden wij niet alleen een mooie rit door de prachtige Scandinavische natuur, maar kunnen we ook een aantal uitdagingen verwachten.
Een onbekende route van achtduizend kilometer, opdrachten om achter de volgende bestemming te komen, temperaturen tot -45ºC en niet te vergeten acht dagen lang samen in één auto."

Carmen vertelt dat de afgelopen weken in het teken hebben gestaan van de voorbereiding: "Een kennismaking met de teams, het voorbereiden van de auto, het starten van ons reisblog en het compleet maken van onze winteruitrusting, aangezien we beiden koukleumen zijn.
Omdat ik in Amsterdam woon en mijn vader in Gaanderen, bellen we elkaar nu bijna elke dag om dingen te bespreken voor de reis."

Vincent besluit: "Naast de sportieve uitdaging zamelen wij met behulp van sponsors geld in voor de Samenloop Voor Hoop (een 24-uurs wandelestafette voor het KWF), die in 2017 weer in Doetinchem gehouden wordt. Afgelopen jaar zijn wij met ons gezin nauw betrokken geweest bij zowel de organisatie als het lopen van dit evenement."

"Mensen die dit initiatief financieel willen ondersteunen kunnen een gift overmaken op NL95 RABO 0301 1045 81 ten name van KWF SLVH Doetinchem onder vermelding van 'ExpNoord16'."


www.facebook.com/montferlandnieuws