(v.l.n.r.) Fenne, Noa en Bo
(v.l.n.r.) Fenne, Noa en Bo Foto: Hamalandhal Lichtenvoorde

Goede start 5e divisie

Op zaterdag 16 januari jl. werd de eerste plaatsingswedstrijd voor de 5e divisie geturnd in Doetinchem. In deze wedstrijd konden de meiden laten zien waarvoor zij de afgelopen weken hadden geoefend.

De spits werd in de eerste wedstrijd afgebeten door Bo, Noa en Fenne. Zij komen uit in instap D2. De zenuwen die zij hadden waren niet zichtbaar. Een nette vloer, mooie zweefrollen en goede zwaaien aan de brug waren het gevolg. Het laatste onderdeel was de balk. Voor menigeen een lastig onderdeel. Door de zenuwen waren er helaas een paar vallen. Echter door netjes te werken hebben de meiden zich er doorheen geslagen. Zo netjes, dat Fenne een tweede plek wist te bemachtigen op de balk.
Bo is 21e geworden met 46,225 punten, Noa 5e met 50,775 punten en Fenne 10e met 49,450 punten.

Later op de dag was het de beurt aan Dide. Dide komt uit in pupil 1 D2. Als eerste toestel had Dide brug. Hier heeft ze een goede oefening laten zien. Ze had hier het tweede cijfer van de wedstrijd. Het tweede toestel was de balk. Dide was een beetje zenuwachtig, maar ze is op de balk gebleven. Als derde toestel had Dide vloer en heeft ze een goede oefening geturnd. Als laatste toestel had Dide sprong, haar favoriete toestel. Hier heeft ze twee keer een mooie handstand platval laten zien. Uiteindelijk is Dide 8e geworden met een puntentotaal van 51,100 punten.

In de laatste wedstrijd op deze dag was het de beurt aan Julia. Julia komt uit in categorie Junior F. Als eerste toestel had Julia brug. Hier heeft ze een mooie oefening laten zien, helaas had ze wel één val. Het tweede toestel was de balk en heeft Julia een strakke oefening laten zien. Als derde toestel had Julia vloer waar ze een goede oefening heeft laten zien aan de jury. Als laatste toestel had Julia sprong en heeft ze hier twee keer een overslag gesprongen. Uiteindelijk is Julia 15e geworden met een puntentotaal van 39,800 punten.

Meiden gefeliciteerd!