Noa ten Haaff, 2e plaats
Noa ten Haaff, 2e plaats Foto: Hamalandhal Lichtenvoorde

2e plaats voor Spirit'90!

Zaterdag 5 maart jl. werd de tweede plaatsingswedstrijd 5e divisie geturnd in Doetinchem.

In de eerste wedstrijd kwamen Bo Nederpelt Lazarom en Noa ten Haaff uit in instap D2. Fenne Halink was verhinderd en richt zich op de derde plaatsingswedstrijd.
Bo en Noa begonnen deze wedstrijd op de sprong, waar zij een mooie zweefrol en handstand platval lieten zien. De spits was eraf en door naar het tweede toestel, de brug. Beide meiden vonden dit een leuk onderdeel en dit was te zien. Zij turnden een nette oefening. Balk volgde na de brug. Een oefening met elementen als een streksprong en koprol. Beide turnden een goede oefening. Helaas werden de zenuwen af en toe wat te veel, wat punten heeft gekost. Op de vloer lieten beide meiden een nette oefening zien. Dit resulteerde in een 2e plek voor Noa met 52,450 punten en een 20e plek voor Bo met 46,126 punten.

In de tweede wedstrijd was Julia IJzereef aan de beurt. Ze kwam uit in de categorie Junior F. Julia begon deze wedstrijd op balk. Hier heeft ze een goede oefening laten zien met een mooie handstand. Op naar het tweede toestel vloer, ook hier heeft Julia een mooie oefening laten zien. Bij het derde toestel heeft Julia twee goede overslagen laten zien. Bij het laatste toestel had Julia een beetje last van zenuwen voor de kip. Voor de oefening twijfelde ze nog of ze de kip zou doen, maar de oefening heeft ze goed gedaan. Uiteindelijk is Julia 11e geworden met een puntentotaal van 42,300 punten.