Afbeelding
Foto: Hamalandhal Lichtenvoorde

Emmen '95 en HLB van Daal Nederlands kampioen

Onder grote publieke belangstelling zijn afgelopen zaterdag 12 maart de finales van de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen volleybal in Lichtenvoorde gespeeld. De beste 8 jongens en 8 meisjes A-teams van Nederland streden om de nationale jeugdtitel. Gedurende de gehele dag werd er fantastisch volleybal gespeeld op de verschillende velden. Na een lange dag mochten de teams van Inter Rijswijk en HLB van Daal uit Den Dungen bij de jongens en de teams van Emmen '95 en Peelpush uit Meijel bij de meisjes de finale spelen.

Spannende finales
Beide finales waren een thriller. Zowel bij de meisjes als bij de jongens was de stand na twee sets 1-1 en moest er een beslissende set aan te pas komen. Onder luide aanmoedigingen van het aanwezige publiek ging HLB van Daal er bij de jongens met de titel van door. Emmen '95 won de strijd bij de meisjes. Beide teams mogen zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen.
Grote winnaar van de dag was het in grote getale aanwezige publiek. De ware volleyballiefhebber heeft kunnen genieten van geweldig mooi en vaak spannend volleybal, een goede promotie voor het volleybal in het algemeen en voor Lichtenvoorde in het bijzonder.

"Wij helpen je graag"
Deze geweldige volleybaldag had geen kans van slagen gehad zonder de geweldige inzet van heel veel Longa`59 vrijwilligers. Gedurende de dag waren meer dan 60 vrijwilligers actief om alles in goede banen te leiden. Gestoken in een oranje shirt met de tekst "wij helpen je graag" waren de Longa '59 mensen zeer goed herkenbaar. De vereniging is zeer dankbaar voor de goede inzet van zoveel vrijwilligers. Op de foto een groot deel van deze vrijwilligers.

Uitslagen NOJK:

Meisjes A                                          Jongens A

1e plaats Emmen '95                                1e plaats HLB van Daal / DS Den Dungen

2e plaats Peelpush Meijel                         2e plaats Inter Rijswijk

3e plaats VV Alterno Apeldoorn                 3e plaats SSS Barneveld

4e plaats Ecare Apollo Borne                 4e plaats Taurus Houten