Afbeelding

De hoofdrolspelers van Passion Lichtenvoorde

Willem te Molder als de verteller
Voor deze meestertroubadour uit de Achterhoek was een mailtje meer dan voldoende om in één keer een 'duudeluk jao' te zeggen de rol als verteller. 'Gin jao, jao' dus van deze Grollenaar voor Passion Lichtenvoorde. De bassist en zanger van Boh Foi Toch is één van de roomse broeders van Roomse Herrie. Begin deze maand werd bekend dat Willem te Molder met Boh Foi Toch op een volgend rooms feest gaat spelen in Oost Gelre: de Grolse kermis. Willem te Molder schilderde ook de Grolse versie van 'de Nachtwacht': een groot tableau van 4 bij 6 meter dat uit tachtig delen bestaat en door tachtig amateurschilders uit Oost Gelre is gemaakt.

Sjaak Welboren alias Jezus
Het profiel van deze schooldecaan en die van Jezus verschilt niet zo heel erg veel. Hij wijst leerlingen een weg naar hun toekomst en helpt ze bij het maken van hun keuzes daarvoor. Sjaak Welboren heeft een lange staat van dienst bij Marianum in Lichtenvoorde en daarvoor de St. Franciscus-Mavo. Honderden leerlingen heeft hij de weg in het leven gewezen.

Manus van Ooijen is Petrus
De bekende Lichtenvoordse kroegbaas van de authentieke tapperij in hartje Lichtenvoorde hoefde niet lang na te denken voor een rol in Passion Lichtenvoorde. De rol van Petrus zal Manus niet misstaan. Als geen ander weet hij dat fouten maken een vriendschap hechter maakt. In zijn café zijn er vele nieuwe vriendschappen gesloten en met een biertje in de hand fouten voor eeuwig vergeven.

Ben Donderwinkel speelt Judas
Ben Donderwinkel voelde zich vereerd toen hij werd gevraagd voor Passion Lichtenvoorde. De oud-Zieuwentenaar deed de periode van de Notenkrakers tijdens de beatmis in 2013. Het werd een legendarische opening van Roomse Herrie 2. Hoewel woonachtig in Silvolde, laat zijn geboortedorp Zieuwent hem nog steeds niet onberoerd. Hij maakte samen met Jos Kolkman een film à la Bert Haanstra's befaamde film 'Fanfare' over Zieuwent. Ben Donderwinkel is presentator bij concerten, jubilea en festivals. Daarnaast presenteert hij al ruim twintig jaar het Open Podium van schouwburg Amphion. Dit keer is hij Judas.

Jan Put als Pilatus
In de huid van politicus Pilatus is Jan Put degene die moet besluiten of Jezus wordt veroordeeld of niet. De rector van het Marianum is gewend waarden te wegen voor wat het beste is voor de school en het onderwijs dat er gegeven wordt. Vanuit die rol spreekt hij maar al te vaak betrokkenen van de school toe.

Koor NOIR
Is een enthousiaste groep van 24 leden die één gezamenlijke passie heeft en dat is zingen. Tot aan 2015 waren zij een kerkkoor met een grote focus op de kerk. Wekelijks verzorgden ze diverse (weekend)vieringen voor de kerk. Met het vertrek van Dennis Vallenduuk en de komst van dirigent Mark van der Mierden en nog een aantal andere redenen, heeft NOIR de koers verlegd en is als zelfstandige onafhankelijk koor verder gegaan.

Marianum schoolband
Bestaat uit een wisselende samenstelling van leerlingen en oud-leerlingen van Marianum. Ze zijn veel gevraagd. Op de podia Zomermarkt en bij de corso-afterparty tijdens het oogstfeest van Proef Lichtenvoorde, vielen ze in de smaak bij het publiek.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Met de klok mee: Ben Donderwinkel, Manus van Ooijen, Jan Put,  Sjaak Welboren en Willem te Molder.