Edouard van Oene, Wilna Oostendorp, Nienke Wopereis, Loes Lageschaar, Maartje klein Falckenborg, Emiel Reukers, Jorien Wopereis en Kyra Geelinck. (op de foto ontbreken Wim en Jody Luiten)
Edouard van Oene, Wilna Oostendorp, Nienke Wopereis, Loes Lageschaar, Maartje klein Falckenborg, Emiel Reukers, Jorien Wopereis en Kyra Geelinck. (op de foto ontbreken Wim en Jody Luiten) Foto: Hamalandhal Lichtenvoorde

De 'Halve' van Hengelo

Op zondag 3 april 2016 vond de 44 editie van de Halve Marathon van Hengelo plaats.
Ruim 1300 lopers deden mee aan één van de zes afstanden. Hierbij deden op 4 verschillende afstanden 10 deelnemers mee die hebben meegedaan met de 'Halve van Hengelo'-clinic georganiseerd door looptrainer Christian Reinders van Run&BFit i.s.m. de Hamalandhal.

In acht weken hebben zij samen getraind om de 5, 10, 15 km. of 21,1 km (halve marathon) te volbrengen. Op deze mooie lentezondag stonden er twee deelnemers op de 5 km, twee op de 10 km, drie op de 15 km en drie op de halve marathon klaar om een prestatie neer te zetten.

Voor enkele betekende dit een vuurdoop op een evenement als deze en voor enkele gold dat het een nieuwe uitdaging betrof op een afstand die ze nog niet eerder als wedstrijd gelopen hadden.

Om 11.00 uur vertrok de meute via een ronde op het FBK-stadion het stadion uit en binnen een half uur kwamen de eerste clinic-deelnemers het stadion weer binnen. Onder aanmoediging van familie en bekenden werden zij binnen gehaald. Daarna volgden de mensen op de diverse afstanden snel. De een had het iets zwaarder gehad dan de ander; echter was de conclusie dat eenieder super gelopen had en men kon met een brede glimlach zijn of haar ervaringen delen. De uitslagen zijn terug te lezen op de site van de Halve van Hengelo.

Na dit succes zal er hoogstwaarschijnlijk een volgende clinic opgezet gaan worden. Hou daarom onze berichtgeving op o.a. FB in de gaten.