Afbeelding
Foto: Hamalandhal Lichtenvoorde

Kathy Bonsen bezocht trainingsweek Longa'59

Longa '59 organiseerde tijdens de herfstvakantie een trainingsweek voor de B- en C-selecties. Hoogtepunt van de week was een bezoek van Kathy Bonsen, die de fijne kneepjes van het vak demonstreerde.

Op verzoek van speelsters en ouders krijgen de B- en C-selecties van Longa'59 de kans om in de herfst-, kerst- en voorjaarsvakantie extra te trainen. Zestien speelsters hebben hiervan gebruik gemaakt en hebben in de herfstvakantie 3 dagen 3 à 4 uur getraind per dag.

Intensief programma
Behalve natuurlijk veel volleybal was er aandacht voor coördinatie. Onder leiding van Michelle Siebelink is maandag gestart met het instuderen van een warming-up op muziek. Deze dans kwam regelmatig in het programma terug. Volleybalster Kathy Bonsen demonstreerde dinsdag de fijne kneepjes van een goede serve en pass aan de speelsters en lichtte dit toe. Tijdens de lunch vertelde zij hoe zij de tijd ervaren had toen zij zo oud was als de speelsters (13-15 jaar). Op vrijdag werd gestart met een bootcamp. Er werd vervolgens weer heel veel gevolleybald en de speelsters konden op een groot scherm zien hoe zij de bewegingen uitvoerden. Vrijdagmiddag werd de trainingsweek afgesloten met een gezamenlijke Chinese maaltijd, die door de ouders was bereid.

Moe en voldaan en met veel plezier kijken de speelsters uit naar de tweede trainingsweek in de kerstvakantie!