Asad Omar in het midden met links Bram Huls en rechts Jan de Vries. Foto: Theo Huijskes
Asad Omar in het midden met links Bram Huls en rechts Jan de Vries. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Asad Omar winnaar 35e Nieuwjaarsloop S.V. Grol

Groenlo - Met een soort slotakkoord '2016 is het jaar van ons!' beëindigde Hans Scheinck als voorzitter van S.V. Grol afgelopen zondag zijn nieuwjaarstoespraak. De gebruikelijke nieuwjaarsreceptie werd voorafgegaan door de 35e editie van de Nieuwjaarsloop. Die loop door de dreven en bossen van Zwolle werd gewonnen door de 16-jarige Asad Omar, ook in 2014 en 2015 winnaar op de 10 kilometer lange afstand, met Bram Huls (23) op de tweede en Jan de Vries (16) op de derde plaats.

Door Theo Huijskes

Grolpreses Hans Scheinck merkte op dat zijn club ongemerkt aan het veranderen is. "Dit door de aanwezigheid van maar liefst 150 voetballende meiden en vrouwen. Zij zijn het die zorgen voor een vrolijke sfeer, een open houding en een serieuzere wedstrijdinstelling. Mannen onder ons, daar kunnen jullie het mee doen. Het is in dit geval net als bij het management van een bedrijf. Zorg dat daarin ook vrouwen zijn vertegenwoordigd, en de cultuur en de prestaties worden alleen maar beter." Scheinck kreeg daarnaast de lachers op zijn hand met zijn opmerking dat hij teleurgesteld is niet genomineerd te zijn voor de uitverkiezing beste voetbalvoorzitter van de Achterhoek. "Er zijn nota bene vijf voorzitters genomineerd, zelfs die van Longa '30. Maar niemand heeft deze voorzitter voorgedragen. Maar eigenlijk vind ik dat prima zo. Wij doen het immers met elkaar en iedereen doet zijn best. Wij zijn gewoon een grote gemeenschap, een meer dan 1.400 leden tellende club. En in zo'n gemeenschap is altijd wat te doen. Vooral natuurlijk voetbal, maar onze club kent ook talloze andere, ondersteunende of sociale activiteiten. Daarbij het vrijwilligersaspect nog eens benoemende, gedragen door 409 vrijwilligers in 645 verschillende functies. Om stil van te worden. Wie bij de S.V.Grol aan een vrijwilliger komt, komt aan ons allemaal. Dus respect binnen, maar ook buiten het veld." Ten slotte liet de voorzitter weten dat de club financieel gezond is. "De S.V. Grol heeft dientengevolge niets van doen met onbetaalde rekeningen, er komt verder geen contributieverhoging aan. De S.V. Grol kan niet opgeheven worden. Mocht het onverhoopt dreigen te gebeuren, dan wordt deze club bij Koninklijk Besluit direct weer opgericht. Met ons allen gaan wij dus de 100 jaar in 2018 zeker halen."
Uit de woorden van Scheinck en daarna die van hoofdbestuurslid technische zaken Bart Porskamp blijkt dat Grol bezig is met het zetten van flinke stappen op voetbaltechnisch beleid. "De belangrijke posities worden op dit moment ingevuld en ingaande het nieuwe seizoen gaan we ermee van start," aldus Scheinck. Aangevuld door Porskamp: "De hoogste prioriteit heeft het collectief werken aan betere prestaties op het veld. Daar wordt dit seizoen hard aan gewerkt en daar zal ook in het nieuwe seizoen de nodige aandacht aan worden geschonken. Het geven van een kwaliteitsimpuls zal in het nieuwe seizoen onder andere blijken uit het opzetten van een soort driesporenbeleid, bestaande uit technisch hoofdverantwoordelijken voor de afdelingen A tot en met C en D tot en met F, alsmede voor de afdeling dames en meiden. Verder is het contract van een tweetal selectietrainers, te weten die van de dames (Jos Porskamp) en die van Grol 2 (Kevin Vos) met een jaar verlengd. Ook zal hoofdtrainer Jeroen Burghout zo goed als zeker aan het roer van Grol 1 blijven staan. Wanneer er vóór het eind van deze maand geen lucratieve aanbieding vanuit het betaalde voetbal voorbij komt, staat de in Apeldoorn wonende trainer/coach ook in het seizoen 2016-2017 voor de selectie van Grol 1."


Uitslagen Nieuwjaarsloop op pagina 23