Een gezellige bedoeling; oliebollen bakken in de tent. Foto: Henri Walterbos
Een gezellige bedoeling; oliebollen bakken in de tent. Foto: Henri Walterbos Foto: Henri Walterbos

Vijfde editie Glazen Huus vijfde succes op rij:
"Mooi ewest"

BELTRUM - De jaarwisseling verliep op een te betreuren prullenbak en bordje in het park na, over het het algemeen wederom rustig in Beltrum. Inwoners van het dorp troffen elkaar dan ook in grote getale in de feesttent op het Mariaplein waar de vijfde editie van het Glazen Huus plaatsvond.

Door Henri Walterbos

Ieder jaar bedenken de organisatoren wel weer iets nieuws om vernieuwend te blijven en om een grote aantrekkingskracht uit te blijven oefenen op de lokale bevolking. Ook dit jaar slaagden de organisatoren hier weer ruimschoots in. Sander Esselink lacht. "We zijn op 27 december, derde kerstdag begonnen met een preparty, voorafgaande aan het grote Glazen Huus feest. Dat verliep direct al perfect. Kwam de toeloop op het vroege middaguur langzaam op gang, na etenstijd stroomde tent in no-time vol met ruim 300 bezoekers. Dat was een meer dan een goed begin van de vijfde editie."

Oliebollen bakken in de tent
De officiële start van het Glazen Huus was 29 december in de tent met de start van de radio-uitzending en er met man en macht oliebollen werden gebakken voor de verkoop van de oudejaarsbollen de volgende dag. "De oliebollen hebben we deze keer in de tent gebakken in plaats van in de Wanne. Dat was een prima zet. In de oude Wanne is het toch behelpen. Dan staat er eentje in de keuken om het beslag te maken, eentje buiten te bakken en weer anderen in een andere ruimte de oliebollen in te pakken. Nu deden we alles in de tent. Van het beslag maken tot en met het inpakken. Beregezellig," kijkt Esselink terug. De verkoop verliep zeer voorspoedig met liefst bijna 9000 oliebollen die of huis aan huis, dan wel in de feesttent werden verkocht. "Met vijftig kinderen en tweeëntwintig begeleiders zijn we rond geweest. In anderhalf uur hadden we het gehele gebied gehad en de oliebollen bijna op. Iedereen vond het gezellig om mee te helpen."

Gezellig
Gezellig was het gedurende de gehele 5e editie. De formule is dan ook eigenlijk net zo simpel als briljant. Alles met Beltrummers onder elkaar. Het schept een band en bovendien voor een goed doel ook nog. "Het aanvragen van verzoeknummers verliep prima, met vele verzoekjes, maar ook de gastDJ's en andere gasten die verschenen voor een interview, zorgden voor Beltrumse gezelligheid." Volgend jaar kan de organisatie een beroep doen op een nieuwe gastDJ, zo liet Sander Esselink zich ontvallen, namelijk Burgemeester Joost van Oostrum. Esselink lacht. "Toen we er een beetje over aan het dollen waren, toen hij bij ons te gast was, aarzelde hij eerst wel, maar zegde toch toe volgende editie een uurtje plaatjes te gaan draaien. Mooi man!"

Nieuwjaarsparty
Het Glazen Huus 2015 werd afgesloten met een Nieuwjaarsparty met liefst 350 bezoekers. "Tot bijna 5.00 uur ging het door in een prima sfeer. Jong en oud door elkaar heen. Daarna hebben we een groot deel alvast opgeruimd en konden we om half negen in de morgen naar huis. Toen hadden we er 24 uur opzitten en hebben we nog een biertje met elkaar gedronken bij Dute in de keuken. Mooi ewest toen!"