Jos Heutinck in een omhelzing met doelman Max de Vries na promotie naar de 1e Klasse. Foto: Henri Walterbos
Jos Heutinck in een omhelzing met doelman Max de Vries na promotie naar de 1e Klasse. Foto: Henri Walterbos Foto: Henri Walterbos

Jos Heutinck nieuwe trainer FC Trias

WINTERSWIJK/OOST GELRE - Jos Heutinck wordt met ingang van het seizoen 2016-2017 hoofdtrainer bij FC Trias uit Winterswijk, dat uitkomt in de 3e Klasse C, ook wel eens de Koningsklasse van het Achterhoekse amateurvoetbal genoemd. FC Trias spreekt van een waardig opvolger voor Steven Verheijen. "Zijn aanstelling past dan ook uitstekend bij de ambities van FC Trias voor de komende jaren," aldus FC Trias op haar website. Jos Heutinck is een goede bekende in het Achterhoekse voetbal en boekte er al vele successen. Na een spelersloopbaan bij RKZVC was hij trainer van achtereenvolgens RKZVC, Gendringen, Pax, Silvolde en sv Grol.

Door Henri Walterbos

Is FC Trias blij met de aanstelling van Heutinck als nieuwe hoofdtrainer, ook is de uit Zieuwent afkomstige oefenmeester zelf blij met zijn nieuwe club. "Het is een club die bij me past denk ik. Een fusieclub bestaande uit buurtclubs. Dat trekt mij wel. De mentaliteit en visie van de club spreken me enorm aan, een prachtig complex bovendien. Ja, ik heb er enorm veel zin.' Heutinck tekende een contract voor 1 jaar en wordt hiermee de opvolger van Steven Verheijen, die zijn nog doorlopende contract verzocht te ontbinden met ingang van het nieuwe seizoen, in verband met de kans die hem geboden wordt bij zaterdag tweedeklasser DZC '68 uit Doetinchem. FC Trias wilde hem deze kans niet ontnemen, zo communiceerde men afgelopen week nog. Met de aanstelling van de zeer gewilde Heutinck liet de Winterswijkse derdeklasser er geen gras over groeien.
Heutinck verliet sv Grol aan het eind van het seizoen 2014/2015. Niet omdat sv Grol na dat bewuste seizoen degradeerde naar de 2e Klasse. Integendeel. Het vakmanschap van de oefenmeester en de persoon Jos Heutinck uit Zieuwent, het wordt binnen sv Grol nog steeds geroemd. Zowel Heutinck als Grol hadden de samenwerking graag voortgezet, maar dit was niet langer mogelijk. Heutinck was niet in het bezit van het diploma TC1 en daarom niet bevoegd om een eersteklasser te trainen, op het moment dat beslissingen over een vervolg genomen dienden te worden. Voor het eerste en tweede seizoen in de 1e Klasse werd hem door de KNVB nog dispensatie verleend. "Indien Jos Heutinck zich wederom opgeeft voor de opleiding TC I is het pas in april duidelijk of hij toegelaten wordt," zo liet sv Grol weten. "Door een te late duidelijkheid van de KNVB over de toelating tot de opleiding (Jos Heutinck werd niet toegelaten) werd s.v. Grol nog één extra seizoen dispensatie gegeven. De KNVB gaf aan dat het een eenmalige dispensatie was. Vandaar dat dit afscheid van elkaar een wederzijdse conclusie was. Hoe spijtig beide partijen dit ook vonden. Heutinck was drie seizoenen werkzaam bij Grol. In zijn eerste seizoen wist hij via nacompetitie een voor de club historische promotie te bewerkstelligen naar de eerste klasse. In het eerste seizoen in deze klasse werd een mooie zevende plek behaald. Het geluk zat sv Grol niet mee in het derde seizoen, met een degradatie als gevolg.
Heutinck koos er hierna voor om een 'sabbatical year' in te lassen. Voor zowel sv Grol als zijn werkgever daarvoor, Sportclub Silvolde, bleef hij echter hand- en spandiensten verrichten. Voor Silvolde ging Heutinck op verzoek van hoofdtrainer Calderwood tegenstanders van de kersverse hoofdklasser bekijken. Bij sv Grol traint en coacht Heutinck met veel enthousiasme als vrijwilliger de selectie van Grol A2/A3 met enkele voetbalvrienden die hij in zijn periode bij sv Grol had leren kennen.