De families Hofstede en Sprenkeler. Foto: Theo Huijskes
De families Hofstede en Sprenkeler. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Hofstede Tweewielers nu ook in Groenlo

Groenlo - Hofstede Tweewielers oftewel Bike Totaal Hofstede is al decennia lang een begrip in de Achterhoek. Het moederbedrijf van het reeds in 1937 door Bernard Hofstede alias 'Bernard van de Smid' opgerichte rijwielzaak zetelt in Beltrum. Na vervolgens een tweede en derde vestiging in respectievelijk Borculo en Ruurlo, wordt donderdag 14 januari aanstaande in Groenlo de vierde vestiging van dit familiebedrijf geopend.

Door Theo Huijskes

Peter Hofstede staat te popelen om in Groenlo aan de slag te gaan. "We hebben lang nagedacht over een vierde winkel en hoefden derhalve niet lang na te denken toen deze kans zich voordeed. Als ondernemer moet je nooit stilstaan. Zeker niet in deze tijd, waarin geen plaats is voor een afwachtende houding, maar waarin je de mensen tegemoet moet treden. Groenlo is voor ons een nieuwe uitdaging," aldus de 26-jarige ondernemer, die na vijf jaar de vestiging in Ruurlo te hebben bestierd, toe is aan een nieuwe uitdaging.
Daar waar het moederbedrijf in Beltrum onder leiding staat van pa Johan Hofstede bijgestaan door echtgenote Marijke, wordt de vestiging in Borculo gerund door broer Mark en neemt zwager Koen Vaanholt de taken in Ruurlo van Peter Hofstede over.

Officiële opening
De mogelijkheid om in Groenlo aan de slag te gaan, diende zich aan omdat ondernemer Gerard Sprenkeler op 16 mei van het vorige jaar op 63-jarige leeftijd overleed.
"De reden dat deze kans kwam aanwaaien, is vanzelfsprekend meer dan triest," zegt Peter Hofstede. "Des te mooier is het dat er vanaf het eerste moment een geweldige klik is met de familie Sprenkeler, waarvan Willy de tak bromfietsen voorlopig nog blijft voortzetten. Wat beide partijen bij de overname voor ogen hadden, is uitgekomen. We hebben elkaar in feite omarmd en kunnen elkaar dadelijk in ons dagelijkse werk alleen maar versterken."
De officiële opening van de hypermoderne en helemaal naar de wensen van deze tijd ingerichte rijwielzaak vindt donderdag 14 januari in de avonduren voor genodigden plaats. "Maar na 14 januari is iedereen van harte welkom," benadrukt Hofstede. "Zo laten wij in geheel Groenlo en directe omgeving vierduizend brieven bezorgen met daarin verpakt een fietsensleuteltje. Degene wiens sleuteltje past op een fonkelnieuwe elektrische fiets ter waarde van € 2.500,00, mag deze gratis mee naar huis nemen. Komt de gelukkige bezitter niet opdagen, dan wordt de fiets verloot onder degenen die de moeite hebben genomen om naar onze nieuwe winkel te komen. Deze actie met daarnaast speciale aanbiedingen en kortingen in alle vier vestigingen vindt plaats van vrijdag 15 tot en met zaterdag 23 januari aanstaande."

Gewenste samenwerking
Ook Willy Sprenkeler is enorm blij met de met Hofstede aangegane samenwerking.
"Na het grote verlies van mijn broer en maatje Gerard, waarmee ik in het dagelijks leven een voortreffelijke twee-eenheid vormde, is dit een geschenk uit de hemel. Natuurlijk ging de overname niet van de een op de andere dag, maar de onderhandelingen verliepen vanaf dag één in een goede sfeer, waardoor het mogelijk was en nog steeds is om elkaar op alle mogelijke manieren tegemoet te komen. Blij, erg blij ben ik met de komst van de firma Hofstede. Dat de rijwielzaak op deze wijze wordt voortgezet, beschouw ik als een eerbetoon aan mijn broer Gerard, die in zijn werkzame leven zijn hele ziel en zaligheid heeft gelegd in de door onze vader (Willem Sprenkeler, ThH) opgerichte fietsenzaak."
Na Beltrum, Borculo en Ruurlo nu dus ook Hofstede Tweewielers in Groenlo.
"En daarom geloof me, ik hoop dat het Peter Hofstede in Groenlo zo goed gaat, dat ik over enkele jaren de totale zaak aan hem kan verkopen," aldus de inmiddels 65-jarige Willy Sprenkeler, die alle klanten dank zegt voor het in de rijwielafdeling gestelde vertrouwen.