De aftredende hoogheden Eric (links) en Jeroen. Foto: PR
De aftredende hoogheden Eric (links) en Jeroen. Foto: PR Foto: PR

Zaterdag carnavalsavond de Noamatters

Eefsele - Aanstaande zaterdag, 16 januari, organiseert carnavalsvereniging De Noamatters uit Eefsele weer haar jaarlijkse carnavalsavond in het eigen carnavalshoes De Heujbarg bij Erve Kots. Vorst en pr-man Wieke Klein Gebbink vertelt over het programma: "We hebben een prachtig avondvullend programma samengesteld met uiteraard een buut, een loterij en een spetterend optreden van onze hofdames. Het hoogtepunt van de avond is uiteraard de onthulling van de nieuwe prins en adjudant."

Door Kyra Broshuis

Afscheid broers Schuurmans
Dat betekent ook dat er op deze avond afscheid wordt genomen van de gebroeders Schuurmans, die afgelopen jaar hebben mogen regeren over Eefsele. Jeroen en Eric Schuurmans, beiden woonachtig op de Hartreize in Groenlo, zijn altijd betrokken gebleven bij Eefsele en doen veel voor de gemeenschap. Eric Schuurmans gooide afgelopen weekend nog hoge ogen bij de Knunnekes in Groenlo met de door hem geschreven buut die door Kees Porskamp met veel enthousiasme werd gebracht.

Geheime voorbereidingen
Het nieuwe prinsenpaar van Eefsele is zich al geruime tijd in het geheim aan het voorbereiden op zijn taken. Zij worden het vierde prinsenpaar van de jonge vereniging, die inmiddels haar bestaansrecht wel bewezen heeft. Op 11 november 2012 werd de vereniging opgericht en vonden de leden residentie bij Erve Kots. De verwachtingen in Eefsele over aanstaande zaterdag zijn hoog gespannen. "Het wordt een spectaculaire onthulling. We hopen uiteraard op veel publiek tijdens deze mooie carnavalsavond," zo verzekert Klein Gebbink. Er zijn een paar tips over de nieuwe hoogheden naar buiten gebracht. Dat zijn 'vlak en strak' en 'het schept een band'. Er staat de nieuwe prins of prinses en adjudant(e) een vol programma te wachten. Het is een kort seizoen dit jaar en dat betekent een paar hele drukke weken voor het nieuwe paar.

Van harte welkom
De carnavalsavond begint om 20:00 uur en iedereen is van harte welkom in de Heujbarg bij Erve Kots aan de Eimersweg in Lievelde. Er is muziek van een dweilorkest en na de onthulling zal het nog een paar uur heel gezellig blijven onder het genot van de tonen van een bekend dj-duo, zegt Klein Gebbink. Uiteraard leest u volgende week in deze krant wie de nieuwe hoogheden van Eefsele zijn.


facebook.com/noamatters