Bazooka. Foto: Kyra Broshuis
Bazooka. Foto: Kyra Broshuis Foto: Kyra Broshuis

Fantastische eerste buutavonden Knunnekes

Groenlo - Tijdens de eerste buutavond in een reeks van vijf is het meteen duidelijk: de pronkzittingen van de Knunnekes staan als een huis. In totaal ruim 2500 bezoekers mogen genieten van het beste dat Groenlo te bieden heeft aan buuts, muziek en dans.

Door Kyra Broshuis

Langstdurende evenement
Penningmeester Peter Nales van carnavalsvereniging De Knunnekes heet de aanwezigen tijdens deze eerste avond, ook wel de sponsoravond genoemd, van harte welkom. Het voltallige college van B&W van de gemeente Oost Gelre is aanwezig, evenals pastoor De Jong, de vele sponsoren van de vereniging en carnavalsvereniging De Dakhazen uit Gendringen. "Welkom op het langstdurende evenement van de gemeente Oost Gelre. Vanaf de elfde van de elfde tot aan Aswoensdag kunt u genieten van een lange reeks activiteiten. Veel dank aan onze sponsoren voor de ondersteuning van het mooiste stukje cultuurgoed van deze gemeente," aldus Nales.

Grols talent
Vervolgens is het de beurt aan zittingspresident Rob Porskamp die de avond als vanouds op onnavolgbare wijze aan elkaar praat. De getalenteerde Porskamp heet de gasten welkom op de 53e pronkzitting en is verheugd ook twee heren van het eerste uur, Ben Kaak en Cees van der Zant, in de zaal te zien zitten. De buutavonden staan bol van Grols talent. De eerste avond staat doorgaans bekend als ietwat minder uitbundig. Het is de avond voor de genodigden, de sponsoren en de pers. Maar van minder uitbundig is absoluut geen sprake. De 500 toeschouwers worden getrakteerd op een prachtige avond.


Lees verder op pagina 11