Het echtpaar Wellink links en het echtpaar Fox rechts. Foto: Theo Huijskes
Het echtpaar Wellink links en het echtpaar Fox rechts. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Nieuwe exploitanten op Welgelegen

Ton en Daniëlle Fox zwaaien horecascepter

Door Theo Huijskes

Groenlo - De exploitatie van Welgelegen Stadscafé & Boothuis is met ingang van januari 2016 in handen gekomen van Ton en Daniëlle Fox uit Vragender. Het echtpaar Fox is al ruim negentien jaar succesvol ondernemer van het bedrijf Fox Horeca in Vragender. Dat men tevens de exploitatie van Welgelegen ter hand neemt, betekent niet dat er iets gaat veranderen. Zowel Fox Horeca in Vragender als Welgelegen Stadscafé & Boothuis in Groenlo zullen hun eigen identiteit, alsmede horecaconcept op dezelfde, inmiddels vertrouwde wijze voortzetten.

Wiljon en Claudia Wellink zijn als ondernemers, maar vooral als eigenaren van Welgelegen bijzonder blij dat ze samen met dit ondernemersechtpaar in de horecasector vanaf januari 2016 een mooie samenwerking zijn aangegaan.
"Wij waren op zoek naar een geschikte partij met veel ervaring," vertelt Wiljon Wellink. "Gelet op het grote belang hebben wij daarvoor de tijd genomen. Dat wij uiteindelijk uitkwamen bij een ondernemersechtpaar uit de eigen regio, stemt ons helemaal tot tevredenheid. Zij weten als geen ander wat mensen in deze streek, beter gezegd in geheel Oost-Nederland verwachten van een horecabedrijf als de onze."
Aangevuld door echtgenote Claudia: "Ons bedrijf in het algemeen, maar de gasten en het personeel in het bijzonder, verdienen een echte kapitein op het horecaschip en die hebben wij in de personen van Ton en Daniëlle Fox gevonden."
Laatstgenoemden zijn enorm verheugd met deze prachtige kans op zo'n kleine afstand van Vragender.
"Wij waren na negentien jaar toe aan een nieuwe uitdaging," zegt de in Hengelo Overijssel geboren Ton Fox, echtgenoot van de in Vragender geboren Daniëlle Nijrolder. "Het is inderdaad voor ons en hopelijk ook voor de mensen uit Groenlo en verre omgeving een voordeel dat wij de cultuur, de mentaliteit en vooral het verwachtingspatroon van deze streek kennen. Onze passie voor de horeca is erg groot en wij zitten in een fase van ons leven om daaraan nog meer invulling te gaan geven. En dan is het geweldig dat dit nu via een tweetal bedrijven kan, op relatief korte afstand van elkaar. Twee bedrijven die elkaar straks in de nieuwe situatie alleen maar kunnen versterken."
Daniëlle Fox: "De eerste stap houdt in dat wij vanaf vandaag eerst iedereen beter willen leren kennen, gevolgd door het werken aan een goed samenspel. Vervolgens gaan wij uitkristalliseren welke mogelijkheden er allemaal zijn om daarna de kans aan te grijpen om die in de praktijk ten uitvoer te brengen. Wat wij altijd voor ogen hebben en houden, is het gegeven dat de beleving van de horeca altijd uitgebreid kan worden."
Ton en Daniëlle Fox kijken elkaar aan: "Alles is erop afgestemd om een duidelijke win-winsituatie te creëren. Derhalve een resultaat waar niet alleen wij als ondernemers bij gebaat zijn, maar ook de mensen uit de gehele regio, onze klanten, onze gasten!"


Boogie Woogie start jaar met docentenconcert

Winterswijk - Op zondag 17 januari presenteren de docenten van Boogie Woogie een zeer gevarieerd docentenconcert met barokmuziek, muziek uit de klassieke en romantische stijlperiode en lichte muziek. Docenten laten zich solistisch horen en daarnaast treden diverse ensembles op.

Het programma, dat zowel instrumentale als vocale muziek bevat, vermeldt onder meer de 1e solosuite van J.S. Bach voor cello, Kwartet in G van W.A. Mozart voor houtblazers, kopermuziek van Harry van Heugten, Bizet en Clarke, en Black Velvet van Alannah Myles vertolkt door een popkoor met band.

Het concert vindt plaats in de concertzaal van de hoofdvestiging van Boogie Woogie aan de Roelvinkstraat 2 in Winterswijk. De aanvang is 15.30 uur en de zaal is open vanaf 15.00 uur. De toegang is gratis.