Inter Nos tijdens het KorenVesteval 2015 met Patrick van Ooijen links vooraan. Foto: Theo Huijskes
Inter Nos tijdens het KorenVesteval 2015 met Patrick van Ooijen links vooraan. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Inter Nos Groenlo wil graag nieuwe leden

Groenlo - De mannenzangvereniging Inter Nos uit Groenlo is een in alle opzichten florerende club. Desondanks wil de reeds in 1946 opgerichte zangvereniging graag aanstormende, jonge zangliefhebbers begroeten. Het is daarom dat men een oproep laat uitgaan om belangstellenden voor koorzang uit te nodigen voor een open zangmiddag op zaterdag 30 januari. Deze activiteit vindt 's middags vanaf 14.30 uur plaats in zaal De Pelikaan van City Lido.

Door Theo Huijskes

"Belangstellenden begroeten wij graag. Zij zijn niets verplich,t, zegt pr-man Henk Dekker, zelf een enthousiast zanger bij Inter Nos. "Door de leden van onze club wordt altijd verkondigd dat wanneer je eenmaal lid bent, je dat ook blijft voor het leven. Uit eigen ervaring kan ik nu zeggen dat dit zo is. Het is een gezellige vereniging, waarbij vanzelfsprekend alle aandacht uitgaat naar de zang, maar waarbij de gezelligheid tevens hoog in het vaandel staat. De repetitie op de donderdagavond is mede om die reden voor niemand een verplichting. In de beleving van de koorleden is het tevens het wekelijkse uitgaansavondje, dat men niet wil missen. Daarom hoop ik dat belangstellenden, die dit lezen en mogelijk nog twijfelen, in ieder geval op 30 januari een kijkje komen nemen en indien gewenst de vragen stellen waarop men graag een antwoord wil hebben. Alleen al voor het proeven van de sfeer is iedereen geheel vrijblijvend van harte welkom."
Het koor, dat momenteel 58 actieve leden telt en dit jaar het 70-jarig jubileum viert, houdt zijn repetitieavond wekelijks in City Lido.
"Het is ons vertrouwde clubhuis, waar wij bij de familie De Roo een soort huiskamergevoel ervaren," aldus Inter Nos-voorzitter Gerard Hekelaar. "Dat is ook de reden dat wij onze uitvoeringen c.q. concerten laten plaatsvinden in de concertzaal van City Lido. Zo ook het jubileumconcert, dat er op zondag 17 april aanstaande plaatsvindt."
Inter Nos is een zangkoor met een breed repertoire, variërend van (licht) klassiek tot modern. Het koor staat onder leiding van dirigent Esther van der Heijden. Zij is hoog opgeleid en heeft een vakkundige benadering met betrekking tot zuiverheid en dynamiek. De nieuwe dirigent is bereid gratis zanglessen te geven aan nieuwe, belangstellende leden. Eenieder is welkom, maar men wil niet onvermeld laten dat het koor met name belangstelling heeft voor eerste en tweede tenoren.

Warme deken
Een nog relatief jong lid van Inter Nos is Patrick van Ooijen (49) uit Lichtenvoorde, in februari aanstaande 12½ jaar lid als eerste tenor en solist. Hoe raakt een Lichtenvoordenaar verzeild bij Inter Nos in Groenlo? Van Ooijen van het gelijknamige bouwbedrijf uit het Keidorp lacht breeduit. "Dat wonder vond plaats tijdens de mooie Lichtenvoordse Kermis. Daar ontmoette ik Grollenaar Henk Nijhoff. En onder een lekker glaasje bier hebben wij in de kroeg samen gezongen, begeleid door een pianist. Voor Henk het sein om mij over te halen voor Inter Nos. Nu, 12½ jaar later, heb ik daar nog nooit spijt van gehad. Het voelde vanaf de eerste dag als een warme deken. Ik werd bij Inter Nos direct goed opgevangen en ga iedere week met ontzettend veel plezier richting Groenlo," aldus de zoon van rasechte Lichtenvoordenaar Carel van Ooijen. Maar heeft het ook te maken met het feit dat hij gezegend is met Grols bloed?" Inderdaad heb ik voor 50% Grols bloed. Dat komt omdat mijn moeder (Annie Emaus, ThH) 'ne Grolsen' is. Bij haar zitten muziek en zang in de familie. Zo was mijn opa voorzitter van de toen nog bestaande Burgerharmonie in Groenlo. Zo zie je maar weer dat Lichtenvoordenaren en Grollenaren elkaar, ondanks de nog altijd heersende gezonde rivaliteit, over en weer versterken. Maar om terug te komen op de zaak waar het allemaal om gaat, ik ben blij dat ik met het Inter Nos-virus besmet ben geraakt. Ik kan belangstellenden voor onze zang alleen maar aanraden om ook kennis te gaan maken met hetzelfde virus."