Een deel van de zangers in de studio. Foto: Kyra Broshuis
Een deel van de zangers in de studio. Foto: Kyra Broshuis Foto: Kyra Broshuis

Technische Commissie brengt carnavalsschlager uit

Groenlo - Op de zaterdagmiddag na de eerste buutavond is het volle bak bij adjudant Christof Elsinghorst aan de Emmasingel. In de privéstudio van de adjudant zijn de mannen van de Technische Commissie van de Knunnekes bijeen voor het inzingen van een heuse eigen schlager.

Door Kyra Broshuis

Initiatiefnemer en hobbymuzikant Henk-Jan ten Brincke had het van oorsprong Duitse nummer al jaren op de plank liggen met het idee er ooit iets mee te doen. "Het kan hét TC-nummer worden, tenminste, als de jongens het fatsoenlijk inzingen." Samen met Miquel Porskamp en het muzikale 'genie' Bas Konings werd er in het grootste geheim overleg gevoerd over dé TC-schlager. Miquel Porskamp, die veel ervaring heeft in het schrijven van carnavalsteksten, heeft de tekst gemaakt en Bas Konings heeft het arrangement geschreven.

Met een adjudant als Christof was het al snel geregeld dat het lied bij hem in de thuis in een professionele studio opgenomen kon worden. "De opkomst was enorm die dag, veel meer dan wanneer er echt gewerkt moet worden," vertelt Henk-Jan. Uiteraard moesten de kelen nog even gesmeerd worden en ook daar had de adjudant rekening mee gehouden. "Bier staat om de hoek," kregen de technische heren bij aankomst te horen. De opname verliep goed, niet in de laatste plaats vanwege de muzikale begeleiding van Grolse talenten als Pascal Roerdink, Maarten Scholten en uiteraard Bas Konings.

"Muziek is een wezenlijk en niet weg te denken onderdeel van het Grolse carnaval. Ik wist al dat we ontzettend veel technische kennis in huis hebben en het was heel bijzonder om te ontdekken dat we daarnaast ook nog over zangtalent beschikken." Henk-Jan en zijn kameraden van de TC kijken terug op een zeer geslaagde middag. "Het is een spontane actie en vooralsnog eenmalig. Maar gezien de kwaliteit van de schlager sluiten we tv-optredens en een mogelijke landelijke doorbraak absoluut niet uit." Het nummer was in eerste instantie bedoeld voor eigen gebruik maar het gerucht gaat dat het tijdens de drie dolle dagen in de talrijke Grolse kroegen te horen zal zijn. "Als de mannen van de TC bij elkaar zijn, zullen de overige bezoekers ongetwijfeld worden getrakteerd op een optreden. Houd dus de groene steken in de gaten want dit wil niemand missen!" Om de feestvreugde nog wat te verhogen, ziet u hieronder de tekst. "Zou mooi zijn als heel Groenlo het nummer mee kan zingen!" aldus Henk-Jan.

Doo Bus Mien Stad

In Grol mien stad, joa doar bun ik geboren
Joa doar deepe in den Achterhook
An Grolle hek mien hart verloren
Joa dat doo ik hier noo ens oet den dook.
Doo bus mien stad, want hier bun ik geboren
doo bus mien stad woar mien wiegken hef e stoan
Joa in ons Grol, doar loop ie nooit verloren
Wil altied wal te voot noar Grolle goan

Samen viert wi'j carnaval in Grolle
Vastenoavend steet weer veur de deur.
Dan zet wi'j de zorgen an de kante
Doar bunt en blieft wi'j Grolsen veur
Doo bus mien stad, want hier bun ik geboren
doo bus mien stad woar mien wiegken hef e stoan
Joa in ons Grol, doar loop ie nooit verloren
Wil altied wal te voot noar Grolle goan