Zoon en vader Mokkink. Foto: PR
Zoon en vader Mokkink. Foto: PR Foto: PR

Vader & Zoon Mokkink de beste kruisjassers van Vragender

Vragender - Op 30 december werd er in Vragender gestreden om het Vragenders kampioenschap kruisjassen.56 deelnemers speelden vier beumkes kruisjassen. Ook dit jaar konden weer de oud-inwoners van Vragender deelnemen aan het evenement. Voor de pauze ging de strijd gelijk op, na twee boompjes waren er nog zeker 10 paar die in aanmerking konden komen voor de eerste prijs. Na 3 rondes werd de tussenstand opgemaakt voor de finale. Monique en Erwin van de Wolfshaar stonden tweede en streden tegen Rik en Henk Wessels in de finale, maar de nummers 3 en 4 maakten zeer zeker ook nog kans op de hoofdprijs. Na een spannende strijd wonnen Erwin en Monique de onderlinge strijd (1369 vs. 1067 punten). Echter de nummer drie, vader en zoon Mokkink, behaalden maar liefst 1492 punten waarmee ze uiteindelijk 7 punten meer haalden dan Van de Wolfshaar. Een zeer spannende eindstrijd dus met een verrassende afloop.

Volgend jaar zal de beker weer verdedigd worden op 30 december, dus (oud)-inwoners van Vragender pak de kalender en vul in het aanstaande Vragenders Kruisjas Kampioenschap bij Beneman.

Uitslag kruisjassen 28 december
Op de laatste maandag van de maand december werd er bij Restaurant Beneman weer gestreden om de dagprijzen, ronde vier van de acht. Maar liefst 30 paren waren gekomen om in een gezellige kerstsfeer een kaartje te leggen. Na drie beumkes en het tellen van de punten rolde het paar Pasman/te Vogt als derde uit de bus. Tweede werden de heren Meekes/Spijkers met 4140 punten. Het paar Bennie Klein Tank/Theo Klein Avink was het beste in deze laatste editie van het jaar 2015, met 4198 punten. Rond de klok van 23.00 uur kon ook de nieuwe tussenstand na vier rondes opgemaakt worden. In deze stand staan Bennie Klein Avink en Hugo Klein Tank aan kop gevolgd door Laurens Meekes en Joop Spijkers met een achterstand van 119 punten. In totaal hebben nu 32 paren mee gekaart waarvan 23 paren alle vier avonden.
De volgende ronde is weer op de laatste maandag van de maand, 25 januari (zie Gidsje). Nieuwe paren zijn uiteraard van harte welkom.