Anja Groot. Foto: Kyra Broshuis
Anja Groot. Foto: Kyra Broshuis Foto: Kyra Broshuis

GHV krijgt les van
wereldkampioen vissen

Groenlo - Ruim 20 enthousiaste jeugdvissers zijn op zaterdag 16 januari aanwezig bij de jeugdworkshop van wereldkampioen vissen Anja Groot. "Groenlo ken ik goed, ik deed als 15-jarige in de vakanties al mee aan de viswedstrijden hier."

Vissen is haar allergrootste passie, dat blijkt wel uit de manier waarop Groot vertelt. "Aan Groenlo heb ik goeie herinneringen. We stonden elk jaar op een camping in Lochem, dan kon ik mooi in Groenlo meedoen aan de viswedstrijden. Dat doe ik soms nog steeds, in 2013 heb ik voor het laatst hier gevist, samen met wat andere vrouwen van de nationale selectie."
Afgelopen jaar deed de wereldkampioen mee aan 45 topwedstrijden. "Januari is de enige maand dat ik tijd heb voor andere dingen, zoals deze workshop voor de jeugd bij de Groenlose Hengelsport Vereniging."
De kampioene behandelt deze middag de basisonderdelen van het vissen. Alle kinderen ontvangen van Groot een mooie pet en tasjes van de Hengelsport Federatie Midden Nederland. Groot gaat zelf ook niet met lege handen naar huis. Uit handen voor van voorzitter Erik Mentink krijgt ze een prachtige ingelijste foto van haarzelf, vissend aan de Grolse stadsgracht. "Deze foto heb ik in 2006 gemaakt toen je hier meedeed aan een van de wedstrijden aan de gracht," zo vertelt Mentink.
Later die dag is Anja Groot de eregast op de verlate nieuwjaarsreceptie van de GHV. Daar geeft ze de vele aanwezigen uitleg over hoe je het beste kunt vissen in bijzonder water als de Grolse stadsgracht. Ook geeft ze een uiteenzetting over de lange weg naar de top. "Ik heb ontzettend veel geoefend aan het wedstrijdwater voor de daadwerkelijke wedstrijden. Daarnaast heb veel gehad aan de ondersteuning van mijn coach Jan van Schendel."

Erik Mentink is zeer tevreden over het verloop van de workshop en de nieuwjaarsreceptie. "Het was een prachtige dag. Als dank hebben we Anja een paar vingerloze Grolse wanten cadeau gedaan. Die kan ze goed gebruiken tijdens het vissen in de koude periode van het jaar."