De Sharpees, met drummer Brendan O'Neil van Rory Gallagher.  Foto: PR
De Sharpees, met drummer Brendan O'Neil van Rory Gallagher. Foto: PR Foto: PR Sharpees

Drummer van Rory Gallagher komt naar Taste

GROENLO - The Sharpees (UK), de band die momenteel speelt met de drummer van Rory Gallagher (1981-1991) en een bekende Engelse band uit de jaren tachtig is, is sinds 2004 weer actief en komt zaterdag 30 januari naar Rockcafé Taste in Groenlo.

Roland en Marion van noemden hun Rockcafé Taste naar de eerste band van Rory Gallagher. Ze zijn supertrots Brendan O'Neil in huis te hebben. Twee jaar geleden kwam de drummer van de Ierse blueslegende Gallagher al eens spontaan aan om het muziekcafé te bewonderen, wat eindigde in een korte jamsessie met Roland op gitaar, Marion op bas en Brendan O'Neil op drums.

The Sharpees is in de Engelse Bluesscene een gevestigde naam. Deze band is door de uit Kent afkomstige Bill Mead begin jaren 80 opgericht en heeft gedurende 4 jaar onafgebroken door Engeland getoerd en in alle toonaangevende bluesclubs gespeeld. In 1984 besloten de muzikanten ieder hun weg te gaan. Na een afwezigheid van bijna 20 jaar heeft Bill eind 2003 zijn gitaar weer uit de kast gehaald om The Sharpees nieuw leven in te blazen. De band heeft verschillende stijlen gespeeld, in het begin werden de heren geïnspireerd door bands als The Stranglers en The Police, maar ook door rock, country and blues. Hieruit is de huidige geluid ontstaan en dat is een stevige, swingende uptempo rockin' blues. De ongepolijste sound en enorme spontaniteit van de band doen de Britse blues uit de '70 en '80 herleven. De muziek valt te omschrijven als een energieke powermix van blues, rock en country invloeden. Het repertoire is beïnvloed door de muziek van onder andere Rory Gallagher, Tom Petty, Robert Plant, Dr Feelgood, George Thorogood, Free, Bad Company en The Stones en speelt een aantal covers en veel eigen werk. Met regelmaat spelen er gastmuzikanten mee, zoals Brian Willoughby (Strawbs), Richard Hayes (Bad Influence) and Roger Cotton (Pete Green's Splinter Group). Deze heren hebben ook meegewerkt aan het album Mississippi Thrill.
De entree is uiteraard vrij en de heren trappen om 21:30 uur af.