De ondertekening van de stichtingsakte S.V. Grol 100 jaar. Foto: Marcel Houwer
De ondertekening van de stichtingsakte S.V. Grol 100 jaar. Foto: Marcel Houwer Foto: Theo Huijskes

Stichtingsakte Grol 100 jaar ondertekend

Eeuwfeest Groenlose voetbalclub wordt gehele jaar gevierd

Door Theo Huijskes

Groenlo - Zoals alom bekend bestaat de sportvereniging Grol in 2018 100 jaar. Een uniek jubileum, dat op grootse wijze herdacht en gevierd zal worden. Reeds in een vroeg stadium installeerde het hoofdbestuur van Grol een jubileumcommissie om straks alle activiteiten en festiviteiten vorm en inhoud te kunnen geven. Afgelopen woensdag werd de organisatie officieel in een stichtingsvorm gegoten, te weten de Stichting 'S.V. Grol 100 jaar'.

Deze keer niet op de thuislocatie van Notariskantoor Roerdink & Stevelink in Groenlo, maar in de bestuurskamer van de S.V. Grol op het sportpark Den Elshof werd daarvoor de benodigde stichtingsakte ondertekend. Onder het toeziend oog van notaris Edwin Roerdink werd een handtekening gezet door de acht bestuursleden van de jubileumcommissie.

Geledingen, werkgroepen, adviseurs
Conform de wens van het hoofdbestuur van Grol zijn in de jubileumcommissie alle geledingen van de inmiddels meer dan 1.400 leden tellende voetbalclub vertegenwoordigd. Onder het jubileumbestuur, bestaande uit Theo Huijskes (voorzitter), Kim Baack (secretaris), Tom Hoffman (penningmeester), Ben Bomers, Tonnie Zieverink, Stan Raben, Erik Schuurmans en Patrick Pos (leden) zijn een drietal werkgroepen geformeerd met ieder een aantal disciplines. Daarnaast werkt de jubileumcommissie met een drietal externe adviseurs, te weten Henny Kok, Frans Stortelder en Edwin Roerdink.

Feest en een boek
De bedoeling is om in 2018 een jubileumfeest neer te zetten, waarbij alle geledingen van jong tot oud, actief of passief, worden betrokken. De jubileumactiviteiten en -festiviteiten zullen over het gehele jaar verspreid worden. Daarbij zullen de gebruikelijke oftewel reguliere activiteiten van de club zelf niet verstoord worden. Integendeel, het is de bedoeling om die activiteiten van een jubileumsausje te voorzien. Het jubileumjaar zal op een nog nader uit te werken wijze worden open geknald tijdens de gebruikelijke Nieuwjaarsreceptie, in 2018 op zondag 7 januari. Voor de officiƫle afsluiting eind december 2018 zal ook een ludieke happening worden bedacht. Verder zal het hoofdgerecht van het jubileumprogramma zich concentreren rond de 100e verjaardag van de S.V. Grol op dinsdag 18 september 2018. Omdat de KNVB alle Grol-teams in het kader van het eeuwfeest een vrij weekend gunt op zaterdag 22 en zondag 23 september van dat jaar, is de jubileumcommissie voornemens om onder het motto 'Voor elk wat wils' vanaf dinsdag 18 tot en met zondag 23 september een programma in elkaar te spijkeren. Daarnaast is inmiddels ook besloten om in de jubileumweek een omvangrijk en luxe jubileumboek over de 100-jarige geschiedenis van de Groenlose voetbalclub te presenteren en aan te bieden.

Op de foto: zitten van links naar rechts: Kim Baack, Theo Huijskes, notaris Edwin Roerdink en Tom Hoffman; staand van links naar rechts: Tonnie Zieverink, Stan Raben, Ben Bomers, Patrick Pos en Erik Schuurmans.


www.svgrol.nl