RoyTammel. Foto: PR
RoyTammel. Foto: PR Foto:

Roy Tammel nieuwe trainer VIOS Vrouwen 1

BELTRUM - Roy Tammel wordt met ingang van volgend seizoen hoofdtrainer van VIOS Vrouwen 1. Tammel traint momenteel het eerste elftal van de Grolse Boys, dat uitkomt in de 4e klasse.

Vrouwenvoetbal staat al jaren hoog in het vaandel bij VIOS. "De laatste seizoenen hebben de dames veel te verduren gehad door met name ernstige blessures" zegt voorzitter Theo Helmers. "Zij moesten daardoor een stapje terug doen en spelen nu in de derde klasse. De huidige speelsters, maar ook de talenten die eraan komen bieden veel potentie. Wij vinden dat daar een gedreven trainer bij hoort".

Van Groenlo naar Beltrum
Roy Tammel is geen vreemde voor VIOS. De voormalige spits, die inmiddels al jaren in Beltrum woont, was jarenlang leermeester van diverse jeugd- en seniorenteams van VIOS. Tijdens deze periode heeft hij ook het KNVB TC3-diploma behaald.

De aanstelling van Tammel bewijst dat VIOS vrouwenvoetbal nog steeds serieus neemt. De VIOS-vrouwen zijn dan ook enthousiast over de komst van Tammel.. Speelster Monique Rooks geeft aan: "Roy heeft een positieve indruk achtergelaten toen hij een paar jaar geleden tijdelijk het tweede vrouwenelftal onder zijn hoede nam toen zij zonder trainer kwamen te zitten. Verder kennen we hem als een fanatiekeling met verstand van voetbal. We zijn ervan overtuigd dat hij het team naar een hoger niveau kan tillen." Roy Tammel volgt Johan Nieuwenhuis op die aan het eind van dit seizoen VIOS zal verlaten.


Fraaie resultaten
zwemmers GZV

GROENLO/BORCULO - Op 16 januari werd de langeafstandwedstrijd gehouden in zwembad 't Timpke in Borculo. 13 zwemmers van de Groenlose Zwemvereniging hadden zich opgegeven voor deze wedstrijd waar de afstanden voor de vereniging ongewoon lang zijn.

Alyssa Heuvelink, Bridet Hulshof, Manou Blokhorst en Demi de Vries lieten als jongste zwemmers van GZV die dag een mooie wedstrijd zien op de 800 meter vrije slag, waarbij Alyssa en Bridet een 2e en 3e plaats behaalden. Eva te Brinke en Rosanne Sonderen zwommen de 400 meter wisselslag waarbij Eva 3e werd en Rosanne een 5e plaats behaalde. Als laatste stond de 1500 meter vrije slag gepland. Deze 60 banen werden gezwommen door Michelle van Wijk en Cas Wieggers. Cas zwom een constante wedstrijd en werd hiermee 3e. Ook Michelle zwom een mooie race en kon in de laatste 50 meter zelfs nog een flinke sprint inzetten. Ze werd uiteindelijk 2e. Alle zwemmers van GZV hebben hun persoonlijk record verbeterden die middag, een prima prestatie.


Wedstrijden jeugd
HV Grol

GROENLO - De handballende jeugd van Grol werkte afgelopen weekend enkele wedstrijden af.

HV Grol B2 - FBC Aerdt
Op zondag 24 januari speelden de meiden van HV Grol B2 tegen FBC Aerdt B1. In het begin ging het moeilijk, maar later steeds beter. De verdediging van Grol stond goed en aanvallend werd er veel bewogen. Dit resulteerde in enkele doelpunten. Uiteindelijk is het 9-23 geworden in het voordeel van FBC.

HV Grol E1 - Artemis'15/WPG de Gazellen
Afgelopen zondag moesten de meisjes van HV Grol E1 al vroeg op pad. Om negen uur vertrokken ze naar Doetinchem om daar een wedstrijd te spelen tegen Artemis '15/WPG de Gazellen. Om tien uur begon de wedstrijd die op papier lastig leek. Grol staat op de vierde plaats en de Gazellen staan zesde. Maar door goed samenspel en goed keeperswerk liep HV Grol al gauw uit en konden ze het in de tweede helft wat rustiger aan doen. Iedereen bij Grol kreeg de kans om te scoren. De ruststand was 0-10 in het voordeel van Grol en uiteindelijk werd er met 1-13 gewonnen.