Marcel Oldenkotte en burgemeester Annette Bronsvoort tijdens de Grolse Kermis 2014. Foto: Theo Huijskes
Marcel Oldenkotte en burgemeester Annette Bronsvoort tijdens de Grolse Kermis 2014. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Ook met de Grolse Kermis één munt?

Groenlo - Het gaat erop lijken dat er na de carnaval ook dit jaar met de kermis, zijnde het tweede jaarlijkse Grolse volksfeest, met één munt zal worden gewerkt. Dit kan in ieder geval worden opgemaakt uit een door burgemeester en wethouders behandeld stuk in de collegevergadering van de afgelopen week. Daarin is te lezen dat tijdens de in oktober 2015 gehouden evaluatievergadering met betrekking tot de Grolse Kermis 2015 het plaatselijke kermiscomité en de plaatselijke horeca met elkaar de intentie hebben uitgesproken om met ingang van 2016 te komen tot één muntensysteem en tevens één gezamenlijk kermisboekje oftewel programma.

Door Theo Huijskes

Voor alle duidelijkheid, de zinsneden met betrekking tot de goede voornemens van zowel kermis als horeca, zijn te lezen in een B&W-stuk dat handelt over de gunning van de kermisattracties voor het dit jaar van zaterdag 20 tot en met maandag 22 augustus te organiseren Grolse volksfeest. Dat het aspect met betrekking tot een gezamenlijke munt en een gezamenlijk programma in dat stuk extra wordt belicht, heeft vanzelfsprekend ook te maken met de tijd en energie, die de gemeente investeert om alle partijen in Groenlo zoveel mogelijk op één lijn te krijgen. Burgemeester en wethouders zijn daarin zelfs zover gegaan door in de persoon van Vincent Lette een evenementenmanager aan te stellen, die in deze rol als eerste opdracht meekreeg om de neuzen van de Grolse horeca en die van de organisaties van diverse al dan niet jaarlijkse evenementen dezelfde kant op te krijgen. De inspanningen van onder andere de lokale overheid werden in de afgelopen week in deze krant nota bene belicht op de infopagina's van de gemeente Oost Gelre. Zelfs burgemeester Annette Bronsvoort liet daarbij in een reactie weten dat men in Groenlo elkaar steeds beter weet te vinden. Door er vervolgens aan toe te voegen dat iedereen meedoet en iedereen hetzelfde voor ogen heeft, namelijk een gezellig en bourgondisch Groenlo.
De bemiddelende rol van de gemeente schijnt dus de nodige vruchten af te werpen. Immers het grote succes van de Slag om Grolle in oktober van het vorige jaar werd mede bepaald door de voortreffelijke samenwerking tussen de organisatie van de Slag en de horeca. Begin dit jaar direct gevolgd door het goede nieuws dat de carnavalsvereniging De Knunnekes en de gezamenlijke Grolse horeca tijdens de komende Drie Dolle Dagen een nieuwe carnavalsmunt introduceren, waarover recent in deze krant uitvoerig is bericht.

Desgevraagd bevestigt Mechteld Wissink namens de Grolse horeca dat de intentie voor een goede samenwerking met de Stichting Grolse Kermis terdege aanwezig is. "Maar met het alleen uitspreken van een goede wil zijn wij er nog lang niet. Eerst zal de daad bij het woord gevoegd moeten worden en zover is het nog niet. Omdat Vincent Lette van gemeentewege de kar trekt, weet ik dat er gesprekken staan gepland. Laat de komende carnaval het goede voorbeeld zijn. Dat wij als horeca van goede wil zijn, hebben wij inmiddels aangetoond oftewel bewezen tijdens het prachtige evenement de Slag om Grolle, alsmede in de gesprekken met het bestuur van carnavalsvereniging De Knunnekes in de aanloop naar het driedaagse feest in het eerste weekend van februari."
Marcel Oldenkotte, voorzitter van de Stichting Grolse Kermis, reageert heel gereserveerd en wil eigenlijk op dit moment geen reactie zijnerzijds in de krant. "Ik wil alleen kwijt dat het hebben van een goede intentie voor ons in ieder geval geen nieuws is. Die hadden wij vorig jaar, die hadden wij twee jaar geleden en die hadden wij vijf jaar geleden. Het eerste gesprek na de carnaval is gepland. En daarna zien wij wel weer verder."