Vlnr. de organisatoren Denise Van der Donk, Nicole Harbers en Tonnie Zieverink. Foto: Kyra Broshuis
Vlnr. de organisatoren Denise Van der Donk, Nicole Harbers en Tonnie Zieverink. Foto: Kyra Broshuis Foto: Kyra Broshuis

Gezondheids Event Oost Gelre in De Bron

GROENLO - Elke week zitten Nicole Harbers van Fysiotherapiepraktijk LivenCare, voedingsdeskundige Denise Van der Donk en Tonnie Zieverink, directeur van Cultureel Centrum De Bron bij elkaar om voorbereidingen te treffen voor het Gezondheids Event Oost Gelre dat op 20 maart aanstaande zal plaatsvinden bij De Bron in Groenlo.

Door Kyra Broshuis

"Vanuit onze gezamenlijke passie voor gezondheid zijn we bij elkaar gekomen," zo vertellen Nicole en Denise. Na de door Denise georganiseerde zwemtocht door de Grolse gracht, komen beide initiatiefnemers via BS22 met elkaar in contact. "Ik wilde al een tijd een gezondheidsevent op poten zetten en Denise is heeft dezelfde passie als ik. We hebben vervolgens contact gezocht met De Bron om onze krachten te bundelen. Er is momenteel enorm veel belangstelling voor gezond eten en gezond leven, het is een echte levensstijl geworden. Er zijn veel ondernemers die hierop inhaken. Je ziet ook steeds meer kleine of jonge ondernemers die producten en diensten leveren voor deze lifestyle. Wij willen ze graag de mogelijkheid geven zich te profileren op ons event."

Jaarlijks regionaal evenement
Het gaat een regionaal evenement worden dat, bij succes, een jaarlijks karakter zal krijgen. "We plannen het evenement heel bewust op een zogenaamde 'open zondag' in Groenlo. Zeker straks, wanneer De Bron in het centrum is gehuisvest, zal dat een opleving kunnen betekenen voor zowel de open zondag als dit evenement," zo legt Tonnie Zieverink uit. Het doel van het Gezondheids Event is de bezoekers kennis te laten maken met regionale diensten en producten op vijf verschillende gebieden. "We hebben hiervoor gekozen om een zo breed mogelijk aanbod te hebben zonder overlap. Daarom nodigen we ondernemers uit op het gebied van voeding & diëtiek, sport & bewegen, E-health, coaching & vitaliteit en reguliere & alternatieve geneeswijzen." Naast het inwinnen van informatie bestaat er voor de bezoekers ook de mogelijkheid om een lezing of workshop bij te wonen. "Ervaren en beleven, daar gaat het ook om."

Deelnemers en bezoekers
Ondernemers en organisaties uit de regio die gericht zijn op een gezonde levensstijl kunnen een tafel of ruimte huren om hun organisatie en activiteiten te promoten. "Dit is ook, of misschien wel juist, voor startende ondernemers een mooie gelegenheid om zich te profileren," aldus de organisatie. Bezoekers betalen € 2,50 voor een toegangskaartje. Ook is het mogelijk om vooraf in te schrijven voor een workshop of lezing door een mail te sturen naar gezondheidsevent@debrongroenlo.nl. Het Gezondheids Event Oost Gelre vindt plaats van 11.00 uur tot 16.00 uur.
Wilt u een tafel of ruimte huren of heeft u vragen dan kunt u een mail sturen naar gezondheidsevent@debrongroenlo.nl of neem contact op met med- organisator Nicole Harbers van Fysiotherapie Livencare: Telefoon 06-30296501.


facebook.com/GezondheidsEventOostGelre


Carnaval bij handbalvereniging Grol

Groenlo - Ben je tussen de 5 en 10 jaar en heb je zin in een gave handbaltraining? Kom dan vrijdag 5 februari van 17.00 tot 18.00 uur naar Den Elshof. Deze dag is er namelijk een 'open training'. Deze training heeft natuurlijk als thema 'carnaval', dus kom verkleed en geniet! Denk je wel aan je sportschoenen? Maak ook je haren even vast. Maak er samen met anderen een feestje van.