Holtkleuvers carnavalsavond voor jong en oud. Foto: Henri Walterbos
Holtkleuvers carnavalsavond voor jong en oud. Foto: Henri Walterbos Foto: Henri Walterbos

Holtkleuvers hebben er weer zin in na jaar van rouw

HOLTERHOEK - De vereniging kreeg twee enorme klappen te verwerken in de aanloop naar het carnaval 2015, zodat al in een vroegtijdig stadium werd besloten het eigen carnavalsfeest 2015 te cancelen. Met feesten is de eenheid groot in de Holterhoek, maar met rouw en verdriet zowaar nog groter. Tragisch was het dat 'regerend' prinses Judith Heming, ook nog eens de zus van adjudante Jill Heming, op 26-jarige leeftijd overleed op 30 oktober 2014. Op 10 februari 2015 overleed ook nog eens vooraanstaand 'Holtkleuver' Jan Roerdink. "Het was helemaal geen discussie of het door moest gaan, maar nu hebben we in goed overleg met de familie Heming besloten het gewoon weer voort te zetten, al zullen we er zeker bij sti staan in het begin van de avond. Jill zal er ook gewoon zijn als aftredend adjudante Jill." Het hakt er nog steeds in, als de gedachtenkaartjes er nog even bij gepakt worden. Onvoorstelbaar," zuchten Theo en Marga Huls en Ronald Bomers bijna tegelijk. Samen met Suzan Kueneger en Eric en Marjo Smeenk, organiseren zij het Holterhoekse carnavalsfeest.

Door Henri Walterbos

Eigen mensen
Dan toch maar vooruitkijken naar het aanstaande carnavalsfeest. De Holterhoekse carnavalsavond, aanstaande zaterdag 30 januari, vindt als gebruikelijk plaats een week voorafgaande aan de eigenlijke carnavalsviering. "We hebben toch weer een bijzonder mooi programma in elkaar kunnen zetten, met eigen mensen uit de Holterhoek," vertelt President Theo Huls, zichtbaar trots. "Natuurlijk zijn de Raad van Elf en de Grensmarietjes erbij, maar ook drie leuke acts, waarvan eentje wel zeer hilarisch," lacht Theo al hardop. De muziek wordt verzorgd door dj Robert.

Laagdrempelig
"Het is gewoon mooi dat iedereen die je vraagt meewerkt aan de carnavalsavond, op welke manier dan ook. Iedereen draagt zijn steentje bij. Tot de jongeren aan toe, maar ja, die worden er als het ware mee besmet," gaat Marga verder. "Maar die bereidwilligheid geldt eigenlijk voor alles wat er in de Holterhoek gebeurt. We hebben nu zelfs al aanmeldingen van mensen die volgend jaar wel iets willen doen op onze carnavalsavond." Ronald knikt instemmend. "Onderscheidingen maken we allemaal zelf, het is allemaal zeer laagdrempelig."
"En vergeet niet wat bij café Grenszicht allemaal kan, wat zij doen voor ons. Dat mag best wel eens gezegd worden," aldus Marga.

Nieuwe Hoogheden
Naast humor en spektakel deze avond ook de onthulling van de nieuwe hoogheden van het Holterhoekse carnaval. Ze hebben een jaar langer hun mond dicht moeten houden, want ze waren al benaderd voor de afgelasting van het Holterhoekse carnaval 2015. "We hebben er allemaal ontzettend veel zin in dat het weer los gaat," bekent Theo. Er wordt al driftig gespeculeerd over de identiteit van de nieuwe hoogheden. De laatste aanwijzingen schijnen volgens Theo, Marga en Ronald te doen te zijn: 'Zee nemt beide eaven vulle heuj op de vorke', 'Wat den enen hef, wil den anderen neet hebben', en 'A'j d'r ene weghaalt, kiekt ze mekare in de ogen.'
Op de carnavalsavond kunnen aanwezigen een dinerbon-voor-twee winnen door de namen van de prins en adjudant te raden. Lever een briefje met de oplossing voor 20.11 uur in bij de kassa.

De Holterhoekse carnavalsavond begint zaterdag om 20.11 uur, de zaal in Grenszicht is open om 19.45 uur.


www.holterhoek.eu