De hoogheden van De Knorrepotten. Foto: Ferry Broshuis
De hoogheden van De Knorrepotten. Foto: Ferry Broshuis Foto: Ferry Broshuis

Knorrepotten Meddo pakken carnaval nog breder aan

Vrijdag, zaterdag en zondag activiteiten

Meddo - De carnavalsvereniging de Knorrepotten is niet meer weg te denken in Meddo. Elk jaar opnieuw weten ze in het mooie en knusse kerkdorp een pracht van een carnavalsprogramma op te stellen en uit te voeren.

Door Ferry Broshuis

Prinsenpaar
Eigenlijk begint het in Meddo altijd al in november als het nieuwe prinsenpaar wordt gekozen en als er veel buuts voor het voetlicht worden gebracht. Mooie avond altijd en ook afgelopen november was het weer genieten. En ze hebben in Meddo sinds die tijd een nieuw prinsenpaar en u geloof het of u gelooft het niet: ze heten ook in het dagelijkse leven Prinsen. Ja, dan wordt het al een stuk gemakkelijker als je zo'n titel al dagelijks draagt, nietwaar? De prins die de titel draagt 'Prins prinsje de 13de van 't Goorse Midden' en de adjudante die de titel draagt 'Mientje Koelink v'n Apediek' hebben er zin in en zullen de festiviteiten in Meddo extra luister bijzetten.
Overigens hebben inmiddels de oud-prinsen van de Knorrepotten allemaal een bord in de tuin staan waarop te lezen staat wanneer ze prins waren en dat verhoogt natuurlijk de feestvreugde in deze dolle weken.

Kinderen
In Meddo vieren ze het carnaval altijd een week vóór het grote feest der zotten begint. Daar kunnen ze blijkbaar zo lang niet wachten en dat duidt op een tomeloos enthousiasme om te beginnen! In Meddo zijn de schoolkinderen het eerst aan de beurt want op vrijdag 29 januari wordt daar het schoolcarnaval gevierd en dat is altijd een leuk en spontaan festijn.

Zaterdagavond 30 januari is het grote carnavalsfeest in zaal Spiekerman, waar heel wat carnavalisten hun opwachting zullen maken en waar natuurlijk ook het prinsenkoppel verschijnt. Anders is het carnaval niet compleet. Het feest begint om 20.11 uur, de zaal gaat open om 19.30 uur.

Nieuw
Nieuw is op zondag 31 januari het festijn 'Kiek'n wa't wot', een evenement dat zoals het wordt aangeduid geschikt is voor mensen van 1 t/m 111 jaar! Volgens Stephen Kersten, pr-man van de Knorrepotten, is dit programma speciaal gemaakt om ook mensen die niet direct alles met carnaval hebben toch een fantastische middag te laten beleven. De Knorrepotten vergroten daarmee hun aantrekkingskracht en ze gaan er inventief mee om. Om 13.11 uur zondag gaat de zal bij Spiekerman open en daarna wordt begonnen met Foute Ieder Wat Wils Muziek met DJ Golden Oldie Gerrit Witteveen. De aanvang van het eigenlijke programma is 13.30 uur.

Het prinsenpaar heet het hele jaar door Prinsen

De presentatie is in handen van Leo Zieverink.

Kids
En er is natuurlijk'kids entertainment' zoals dat heet, activiteiten speciaal afgestemd op de kinderen. Een heel scala aan dingen en die moeten de kids aanspreken. En de volwassenen hoeven zich ook niet te vervelen. Dus heel Meddo zondag 31 januari naar Spiekerman voor carnaval in de breedste zin van het woord!