Vlnr. Hessel te Kronnie, Jay Biharie, Jens Damman en burgemeester Bronsvoort. Foto: PR
Vlnr. Hessel te Kronnie, Jay Biharie, Jens Damman en burgemeester Bronsvoort. Foto: PR Foto: Kyra Broshuis

Geslaagden Jeugdbrandweer

Lof voor brandweer van de toekomst

Door Kyra Broshuis

GROENLO/LICHTENVOORDE - Burgemeester Annette Bronsvoort van de gemeente Oost Gelre heeft woensdagavond in de kazerne in Lichtenvoorde de certificaten voor de Jeugdbrandweer mogen uitreiken. Dit gebeurde tijdens de jaarafsluiting.

Jaarlijkse traditie
Traditiegetrouw worden tijdens de jaarafsluiting de diploma's of certificaten uitgereikt of wordt er op een andere wijze aandacht besteed aan de jeugdafdeling van de brandweer. Hennie van den Mosselaar, voorzitter van de Jeugdbrandweer Oost Gelre, werd toegesproken door de burgemeester en bedankt voor zijn niet aflatende inzet voor het jeugdkorps. Burgemeester Bronsvoort is onder de indruk van de wedstrijden van de jeugdleden. "Ik heb jullie aan het werk gezien en heb veel bewondering voor jullie inzet. Het gesjouw met die zware brandweerslangen en de betrokkenheid onderling, geweldig!" Vervolgens werden de certificaten uitgereikt.

Uitgereikte certificaten
Jay Biharie ontving het certificaat Junior. Jay is al een aantal jaar bij de Jeugdbrandweer Oost Gelre en staat bekend als een echte gedreven brandweerman die aan alle activiteiten deel wil nemen. Zo zit hij ook in de wedstrijdploeg en zal binnenkort een paar dagen stage gaan lopen bij de Brandweer Achterhoek. Jay is geslaagd met 11 punten voor zijn theorie en een dikke plus voor zijn praktijkonderdeel.


lees verder op pagina 29