Prins Rudy en Adjudant Mark. Foto: Henri Walterbos
Prins Rudy en Adjudant Mark. Foto: Henri Walterbos Foto: Henri Walterbos

Prins Rudy en Adjudant Mark
ontmaskerd na buurtpreventie-app

Bij de Holtkleuvers gebeurt het eigenlijk allemaal op één avond

Door Henri Walterbos

HOLTERHOEK - Op de vooravond van carnaval 2016 in de Holterhoek, afgelopen zaterdag, kregen de Holtkleuvers via de buurtpreventie-app de melding dat een verdacht rood autootje gesignaleerd was in het buurtschap. De wagen werd bestuurd door zogenaamde paddenstoelzoekers. Paddenstoelzoekers? Vreemd, heel vreemd. De oproep bracht nogal wat reacties teweeg in het Holterhoekse maar het bleek later op de avond gelukkig vals alarm. Het was enkel een verwijzing naar de uitzending van Opsporing Verzocht van deze zaterdagavond, live vanuit café Grenszicht onder leiding van 'commissaris Huls' en zijn kompanen. In de Holterhoekse versie van het opsporingsprogramma verder geen opvallend onguur uitziende types of verdachten, maar enkel hoofdrolspelers in de spectaculaire onthulling van de nieuwe hoogheden van de Holtkleuvers.

Het mysterie van het rode autootje werd dezelfde avond nog opgelost. 'De verdachten' die Holterhoek al vroeg in de avond in de ban hadden bleken kabouters, die even later ontmaskerd werden als het prinsenpaar: Prins Rudy Geverinck en Adjudant Mark Wielens. Ze regeren onder het motto: 'Plopper de Plop wej zet Holterhook op zien kop'. Dat lukte dus de eerste avond al, als de zogenaamde paddenstoelenzoekers.

Trots
De kersverse hoogheden werd een amusant avondvullend programma voorgeschoteld, met tal optredens uit eigen gelederen. President Theo Huls toonde zich om die reden een trots man. "Iedereen draagt hier graag zijn steentje bij, met wat het ook is." De Grensmarietjes openden de avond met een vrolijke mars waarna Maria en Carola met hun optreden de lachers al snel op hun hand hadden. Vervolgens een buut van Marie (Marjo Smeenk) en Katrien (Marga Huls), over sportschool Grensloos met de slogan 'Van Old en Stief noar Zij actief.' "We hadden er enorm veel zin. Het zat al langer in de pen, maar het kwam er nog niet van. We zijn voor ondersteuning en tips nog een paar keer naar de HBS (Hogere Buut School) van de Knunnekes in Groenlo geweest. Ontzettend leuk," kijkt Marga terug.

"Iedereen draagt graag zijn steentje bij"

'Jonge veulens'
Als klap op de vuurpijl en tevens afsluiting van het officiële gedeelte was er een optreden van de Holly Dots, zes krasse Holterhoekse dames op respectabele leeftijd, maar als jonge veulens tekeer gaand als in hun beste jaren, met een wervelende show. DJ Robert zorgde voor de muzikale noot. Zodanig dat het Holterhoekse carnavalsfeest doorgevierd kon worden tot in de kleine uurtjes. Hiermee zit het carnaval er voor dit jaar weer op in de Holterhoek. "Dat is het mooie bij ons. Je hebt als hoogheden van de Holtkleuvers nooit veel verplichtingen, op deze avond na eigenlijk," vertelt Huls. "Aankomend weekend gaan we zelf carnaval vieren in Groenlo. We hebben er weer zin in."