Dinand Garritsen, Loes Kampshof, Albert Willemsen en Mariska Mentink. Foto: Barbara Pavinati
Dinand Garritsen, Loes Kampshof, Albert Willemsen en Mariska Mentink. Foto: Barbara Pavinati Foto: Barbara Pavinati

SRV-wagen Zwarte Cross match bij Oost Gelrese Uitdaging

"Niets is onmogelijk!"

Door Barbara Pavinati

OOST GELRE - "Wat een prachtbak!" waren de eerste woorden die Elma Renken van De Lichtenvoorde uitsprak toen ze de SRV-wagen van de Zwarte Cross na toewijzing zag. Wie had ooit gedacht dat de aanvraag voor zoiets specifieks als een SRV-wagen bij de Oost Gelrese Uitdaging zou lukken? Uiteindelijk zijn er verschillende partijen in de weer geweest om deze match te laten slagen. Met succes!

Het begon allemaal in mei 2015 toen de Oost Gelrese Uitdaging een startbijeenkomst had. Dit vrij nieuwe initiatief is een bedrijvennetwerk dat bedrijven uitdaagt om maatschappelijk betrokken te ondernemen door stichtingen en verenigingen te ondersteunen. De mensen mochten tijdens deze bijeenkomst op briefjes schrijven wat ze écht nodig hadden, in plaats van om geld te vragen. De Lichtenvoorde wilde toen graag een SRV-wagen.

De keuring
Loes Kampshof van de Feestfabriek zag deze aanvraag voorbijkomen op internet en dacht toen aan hun SRV-wagen, die bijna het hele jaar werkloos opgeslagen staat bij Peter Roemaat van Aloys Roemaat Transport. De aanschaf van deze wagen voor de Zwarte Cross was een ludiek idee van Dinand Garritsen, die er altijd al een op de camping heeft willen hebben. Al vier jaar wordt hij daar nu gebruikt tijdens de festivaldagen om versnaperingen te verkopen. "De overige dagen kan hij best een ander goed doel dienen. Cliënten van De Lichtenvoorde werken al op de Zwarte Cross. De samenwerking uitbreiden leek ons een prima plan," aldus Loes.
Dinand reed vervolgens met zijn vader naar Arnhem om de wagen te laten keuren van vrachtwagen naar motorvoertuig met beperkte snelheid. Helaas werd hij afgekeurd. Peter en ook Albert Willemsen van ESVE werkten mee aan het opknappen ervan. Door ESVE werden de nodige aanpassingen gedaan. Er kwam daar zelfs een keurmeester op locatie om hem goed te keuren, wat – gelukkig - ook gebeurde. Dit was allemaal net op tijd, want De Lichtenvoorde wilde hem gebruiken voor de campagne 'Homo Sapiens 100% Welkom'.

Een mooie match
"Op het moment staat de wagen in de hal van Roemaat, omdat de accu kapot is, de verlichting niet zo goed werkt en hij van binnen opgeknapt moet worden," vertelt Marloes Nijenhuis van De Lichtenvoorde. Albert belooft ervoor te zorgen dat het probleem met de accu opgelost wordt. Marloes vervolgt: "In het voorjaar, als het wat warmer is, wordt de wagen weer in gebruik genomen. Er zijn verschillende plannen in omloop: soep verkopen op het industrieterrein, dienen als flexkantoor, op kerstmarkten staan met creatieve spullen en gebruiken als schaftkeet voor de tuinploeg. Deze ideeën worden in maart omgezet in een ondernemingsplan."
"De Oost Gelrese Uitdaging is erg blij met deze mooie match die diverse partijen bij elkaar heeft gebracht," zegt Mariska Mentink. "Zo blijkt wel weer dat niets onmogelijk is!" vult Loes aan. Voor de Zwarte Cross is het goed om zich ook buiten het festival te profileren. De cliënten van De Lichtenvoorde zijn razend enthousiast, ze kennen allemaal de Zwarte Cross en willen graag in de wagen werken. Alle partijen zijn dik tevreden en benieuwd naar de reacties als hij straks echt gaat rondrijden.


www.oostgelreseuitdaging.nl