De gediplomeerden van afgelopen week. Foto: PR
De gediplomeerden van afgelopen week. Foto: PR Foto: PR

40 kinderen geslaagd via
AquaFit Bewegingscentrum

HARREVELD/LICHTENVOORDE - Afgelopen week werd een mooie mijlpaal bereikt door 40 kinderen van de Dol-fijne zwemlessen van AquaFit Bewegingscentrum. Ze gingen op voor hun zwemdiploma A, B of Zwemmend Overleven. Allen slaagden ze met groot succes!

Na maandenlang stevig oefenen, hard werken én plezier maken met meester Theo, meester Twan en juf Gerda was het eindelijk zover. De 40 geselecteerde kinderen mochten examen doen en deden dat onder toeziend oog van hun papa's, mama's, opa's, oma's en andere belangstellenden. AquaFit Bewegingscentrum heeft veiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Een goede zwemslag kan immers levensreddend zijn. Voordat een kind mag afzwemmen, wordt dan ook door meester en zwemcoördinator Theo beoordeeld of het kind daadwerkelijk alle zwemvereisten beheerst. Een diploma geeft namelijk aan dat een kind op het niveau van A of B zwemvaardig is en dat aspect nemen ze bij AquaFit serieus. Maar zwemles mag ook gewoon leuk zijn. En daarom houden ze bij AquaFit van spelletjes en plezier. Zo ook bij het examen van afgelopen week. De kinderen konden laten zien wat ze geleerd hadden. Zo zwommen de A- en B-kinderen tijdens het examen in zwembad Meekenesch te Lichtenvoorde eerst met normale kleding de school- en rugslag. Nadat de kleding uit was, mocht de rest van het parcours in badkleding. Zo lieten de kinderen een school- en rugslag zien, een borst- en rugcrawl en diverse behendigheidsoefeningen. Dit laatste betekent onder andere door een gat duiken, draaien onder water en voetwaarts naar de bodem. De kinderen die opgingen voor het certificaat Zwemmend Overleven moesten diverse vaardigheden tonen om te laten zien dat ze zwemveilig en weerbaar zijn. En ook al heeft Zwemmend Overleven vanuit het oogpunt van volwassenen een zeer serieuze insteek, voor kinderen is dit één groot feest van stoeien en spelen. Zo ook het examen. Na het examen kregen alle kinderen goed nieuws: de beoordelingscommissie gaf het totale examen een positieve beoordeling. Alle kinderen waren dan ook geslaagd. Dat betekende voor iedereen een diploma én een cadeautje. Al met al was het een leuk en geslaagd zwemexamenfeest.

Wilt u uw kind ook leren zwemmen? Meldt u zich dan telefonisch aan bij AquaFit Bewegingscentrum, telefoon 0544-375289 of kijk op www.aquafitbewegingscentrum.nl. Dit examen deden er kinderen mee uit: Oost Gelre, Varsseveld, Aalten, Heelweg, Halle en Beltrum.

Zwemdiploma A
Pleun Klein Nienhuis, Juul te Molder, Lot Pape, Hidde Geesink, Onno Bruil, Mauro Kuenen, Romijn Pillen, Thijmen Rikkerink, Noud Demkes, Pelle Kolkman, Wout te Molder, Yun Qing van Haperen, Suze Buil, Nienke Peppelman, Britt Hardeman, Noa van Gessel, Lisa Beerten en Youri Fles

Zwemdiploma B
Jayden Nieuwenhuis, Guus Stijntjes, Thijs te Bokkel, Djim Essink, Ismaël Taouil, Teun Hulshof, Joep te Poele, Faye Meuleman, Maud Busch, Tess Holkenborg, Diede Grootholt en Bibi te Molder.

Zwemmend Overleven module I en II
Lieke Toebes, Mette Halink, Jelmer Banning, Suus Dorst, Thiara Koppelman, Seth Kok, Senna van Rijn, Lois Vels, Mirthe Meekes en Iris Meekes.