De voorzijde van de nog leegstaande Streekmarkt Hart van Grolle. Foto: Theo Huijskes
De voorzijde van de nog leegstaande Streekmarkt Hart van Grolle. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Initiatiefnemer Hans Kamperman:
"Het komt allemaal goed!"

Vervolg van voorpagina
Door Theo Huijskes

Realisatie vóór 1 juli van dit jaar
Desgevraagd deelt initiatiefnemer Hans Kamperman uw verslaggever mee dat het allemaal goed komt en dat er vóór 1 juli van dit jaar het een en ander staat te gebeuren. "Op dit moment kan ik nog niet alle details prijsgeven, omdat wij in gesprek zijn met enkele ondernemers. Het heeft allemaal even tegengezeten en daar baal ik behoorlijk van. Echter aan ons oorspronkelijke idealisme met betrekking tot een innovatieve, duurzame economie, hetgeen de belangrijkste insteek is voor deze Streekmarkt, is nog steeds niets veranderd. Vergeet niet dat aan mij een innovatiesubsidie is toegekend van 50 duizend euro, maar dit bedrag wordt niet eerder uitgekeerd dan dat de markt draaiende is. Er is ons uitstel verleend tot 1 juli aanstaande en daarom moet het in de komende maanden gaan gebeuren anders vervalt die subsidie."
Het echtpaar Kamperman stelt nog steeds als voorwaarde dat er in de Streekmarkt straks alleen producten van en uit de eigen streek verhandeld en geconsumeerd worden. "Wij willen alleen maar gezonde, traceerbare producten en dat ook nog eens in een super duurzaam gebouw, waar alleen ondernemers nering bedrijven die het begrip duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Zo moet het vlees rechtstreeks van de boer komen. Welke vorm van tussenhandel dan ook, is uitgesloten. Wij zijn in gesprek met gegadigden."

Positieve opstelling
Michel Nales, in Groenlo en Winterswijk bekend als 'De Echte Bakker', laat als buurman en direct betrokken en deelnemend ondernemer ook een positief geluid horen. "Vanzelfsprekend kan ik mij voorstellen dat in een relatief klein stadje als Groenlo allerlei geruchten oftewel praatjes de ronde doen. Maar let wel, bij alle betrokkenen en dus ook bij ons is er nog steeds alleen maar sprake van alleen maar goede bedoelingen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat het goed komt. Aan het concept mankeert niets. Wij staan daar nog altijd helemaal achter. Ik hoop spoedig mijn ideeën met betrekking tot een nieuwe variant van verkoop van belegde broodjes, koffie met gebak, ijs en dergelijke aan de achterkant van mijn zaak in praktijk te kunnen brengen."
Nales betreurt het dat er bij de eerste opzet kinken in de kabel kwamen, waardoor naast de initiatiefnemers ook hij te maken kreeg met teleurstellingen en frustraties. "De start was veelbelovend. In die fase zaten wij als ondernemers werkelijk iedere week bij elkaar om de voortgang te bespreken. Wanneer ik naar mijzelf kijk, durf ik te stellen dat ik daar een behoorlijk steentje aan bijgedragen heb. Maar helaas vielen er enkele ondernemers af, waarbij één van hen om een heel begrijpelijke reden."
Wethouder Marieke Frank van Oost Gelre, met economische zaken in de portefeuille, hoopt dat bereidwillige, in het concept passende ondernemers worden gevonden. "Daarnaast is de openstelling van de Streekmarkt Hart van Grolle straks van groot belang voor een optimale uitvoering van het stegenplan in de Grolse binnenstad. Dat plan wordt steeds meer werkelijkheid nu er ook een definitieve oplossing lijkt te komen voor de twee oude panden in de Kevelderstraat (Legro en Voerman ThH)."